Skogen är fullständigt proppfull av lingon. Brukar plocka mycket. Till oss, till syster, till mormor. Jag brukade också plocka till arbetskamrater på gamla jobbet. Själva lingonplockningen är en sann njutning. Nästan något av det bästa jag vet. OK, låt gå för att det låter knäppt, men ...
Ensam i skogen med lingonhinkar och en termos kaffe. Kan det bli bättre?
Arbetskamraterna gillade inte plockning. Vi hade ett grandiost avtal: jag plockar och levererar 10-liters hinkar med lingon. Rensa får de göra själva. Tillbaka får jag hinken med en pava rödvin i. Rött som rött.
Svartjobb?! Nähä - jobb med helt annan kulör!
16 kommentarer:
Hur långt bort bor du???
bloggblad: varifrån då?
bloggblad: jag kan säkert leverera till dig! :-)
For en deal, lingon mot vin, inte dårligt. Er så enig med deg, tycker også om bær plukking och spesielt lingon, for de er så lette å plukke. Å gå en varm høstdag i skogen i stillhet och plukke bær, det er livet det.
Jag får nog ge mig ut och prova på det där... Fast svampen struntar jag i, men bären, mmmm gott!
Det var verkligen en jättefinbild du satt in.
Lilla B i Lingonskogen!
En BRA titel till en barnbok om trädgård, skog och Natur!
Nu är det bara att skriva resten Lilla B.
(jag skrev titeln..he he)
Okokok.... jag SKA flytta!
julie: ja, jag ser altid fram emot lingonstunderna
Lindalotta: fick ett kanonrecept av en arbetskamrat. Lingonsnittar - fikabröd som inte går av för hackor. Man kan använda bären till mycket
eva: Man tackar för idén!!
mamselamsen: vi är många som undrar vad ditt nästa projekt skall bli!
Thank you for your Comment at my blog.
Where is Bergslagen exactly?
do you cook Jam with the berries?
Sigrun
Ja, ideén är inte dum,och eftersom Lilla Maya...med stormsteg...nu anträtt vägen till...Nyfikenhetens Värld...så förväntar jag mig ett dedicerat ex, till henne *L*
Sigrun:
Welcome to my blog!
Bergslagen is a part of Sweden situated about 200 km west of Stockholm. The name Bergslagen tells us that mining earlier was important for this region.
eva: Den dagen kommer jag personligen med ett dedicerat exemplar!
Sigrun: Sorry! I forgot you last question.
Yes, we cook jam of the lingonberries, Preissel-beere, every autmn.
Skicka en kommentar