fredag, april 04, 2008

Var är vitlöken?

Jag vet exakt var jag planterade vitlöken i höstas.
Den syns inte. Jag har kollat idag. Icke ett spår finns.
Det borde stuckit upp åtminstone några blad därute i landet.
Men nähä.
Det här gillar jag inte.
Verkligen inte.

17 kommentarer:

l*eva sa...

Se så...nu tar vi det Lugnt o Fint...Vad begär DU? Snön har ju för bövelen knappt smält!
...att mina kommit upp 1 dm. kan jag tacka klimatet för, nere på *lotten* The Desert! Platt åkermark, inte ett träd, så långt ögat når...lyser solen...så LYSER den överalltihopa!

Lilla B sa...

l*eva: Lugnt och fint, va?! I helskotta heller. De borde varit lite, lite på G så fort snön gett sig. Och det gjorde den i början av veckan. Det har varit varmgrader i flera dagar så jag tycker ärligen att det är lite knepigt att inget syns. De brukar vara supersnabba.
Hoppas att de inte ruttnat - sånt kan hända.

Bloggblad sa...

Ojoj... mina självdog för nåt år sen...

Och jag ser att jag ligger efter där med frösådden...

Anonym sa...

Mycket märkligt...min vitlök försvann förra sommaren men nu står de där på parad ute i landet mol alena...vet inte vad som hände, kanske de var lite blyga eller nått...Hoppas du hittar de små rackarna...

Kramen från Malin

cS sa...

Du får väl nyfiket pilla i myllan och se om de är kvar. Det finns ju vitlök som sätts på våren ifall det värsta har inträffat......

Nollan sa...

Önskar en bra helg där vitlöken visar sig och du tillfrisknar ordentligt!

Lilla B sa...

bloggblad: Det där med frösådd behöver man inte bekymra sig om ifall det finns en handelsträdgård runt hörnet. Många blommor går att direktså. Grönsaker också.
Det är inte försent på långa vägar. Du hinner såväl sticka muddar som att så sallad innan midsommar! Och komponera några fina sommarpsalmer därtill.
Så är det!

Lilla B sa...

malin: Vitlöken är lite finurlig. Om man inte skördar den i alldeles rätt tid så löser skalen kring klyftorna upp sig, blasten vissnar ner och det bildas nya småplantor under hösten. Året därpå har du en helt ny vitlöksskörd att ta hand om. Så var det mysteriet löst med de blyga vitlökarna! :)

Lilla B sa...

cs: Ja, jag har vitlök från förra årets skörd som fortfarande finns kvar. Får väl använda den om de andra ruttnat bort. Vårsådd - eller plantering är det väl - går väl an men vitlöken hinner inte bli riktigt fin, stor och utmognad här.
Jag får väl ta och köra ner fingrarna i den iskalla jorden och känna efter i morgon.

Lilla B sa...

nollan: Tack snälla du! Upphittad vitlök och likaledes upphittad hälsa vore ett prima fynd!

Frukostflingan sa...

Och min vitlök den gror och växer för fullt i mitt skafferi, vad gör man åt sån´t?

Lilla B sa...

frukostflingan: Man gör tre saker!
1. Gläds åt att den inte är bestrålad utan kan gro!
2. Äter upp det mesta fortare än kvickt.
3. Passar på att plantera några klyftor i en kruka på fönsterbrädan. Sen klipper du det gröna vartefter i sallad.Mumsigt, nyttigt och användbart. Ett Väldoftande Kinderegg så att säga :)

Anonym sa...

samma hände mig. satte massor med lökar en sensommar - inte ett smack kom upp.. lite besviken blev jag allt. grävde och letade... inte ett spår fanns

Lilla B sa...

matte&plastmatte: Välkommen hit! Jasså - du har också råkat ut för detta. Sorgligt om lökarna ruttnar istället för att gro. Jag ska ge dem några dagar till sen ska jag ut och krafsa i jorden.
Oturligt när allt inte vill sig och blir som man hoppas.

Frukostflingan sa...

Jag tackar så mycket för tipset att sätta de växande lökarna i en kruka, det ska jag göra direkt i morgon bitti! Och det var ju skönt att veta att de är levande och inte bestrålade!
Tack än en gång!

Anonym sa...

Jag håller tummarna!
Vi bor ju en aning längre söderut och mina har börjat sträcka på sig, så än är inte hoppet ute för dina vitlökar.
Men det har ju varit en väldigt blöt vinter och kall vår - alls inget för vitlökar.
GJ

Lilla B sa...

GJ: Visst vore det träligt om merparten av lökarna ligger där och ruttnar för mig. JAg väntar några veckor och sen sätter jag väl av de jag har kvar från förra året.
Yxan i sjön? Nä - där ligger redan vitlöken...