tisdag, april 08, 2008

Kartongfrosseri

En rektor dök upp på min arbetsplats idag.
-Du, sa hon. Det där med tomma mjölkkartonger. Jag sa till på mitt fritids att samla ihop till dig.

Om ett par dar kan jag hämta en sopsäck med kartonger.
Se där. Ibland blir man bönhörd så det räcker och blir över.

18 kommentarer:

beerbelly sa...

Hehe lite många kanske. Hoppas det blir bra. Är det något speciellt mjölkmärke som går bättre? ;)
Ha en bra dag!

Åsa! sa...

Har en arbetskamrat som samlade kapsyler till sin dotter, det blev ungefär samma effekt-dränkt i kapsyler! Och inte slutar folk samla nya heller, så hon har en alldeles egen metallåtervinning nu för tiden.

l*eva sa...

Jösses!

Det blir till att odla MÅNGA tomater i år då? :))

Britt sa...

Då kommer du att kunna plantera massor med tomater i år. Ha en bra dag.//Britt

Anonym sa...

Men...hörrudu du...det brukar var andra vägen...dvd Dagis samlar in till pysel och tar gladeligen emot ex vis tomma mjölkkartonger...jag kanske fått en del om bakfoten...fniss...

Kram på dig lilla Tosan från Malin

cS sa...

Med tonåringar hemma är det ingen bristvara hos mig. Fast jag handlar nog färdigdrivna tomatplantor. Ska du sälja plantor på torget? /Claus

Nollan sa...

Du är ju idérik, så du kan säkert hitta ett användingsområde för alla dessa kartonger som inte föräras användas som tomatplanteringskärl. Du kan väl bygga en mjölkbil eller någt ;)

Lilla B sa...

beerbelly: Risk att det blir väldigt många. Men då kan jag ju välja o vraka. Röda tomater i rödmjölk. Gula i den eländiga vattstarka gula mjölken osv. Det kan man nog göra något av.

Lilla B sa...

åsa! Oh, jösses amalia! Jag ser framför mig hur det DUMPAS mjölkkartonger i all välvilja utanför växthuset.

Lilla B sa...

l*eva: Brukar odla åt både mig och en god vän. Men i år ska hon låta växthuset vila. Men jag odlar ändå - på jobbet finns det de som vill ha plantor.

Lilla B sa...

britt: Om inte plantorna lägger sig ner och dör så kommer det att kunna bli väldigt många. Egentligen betydligt fler än jag behöver.

Lilla B sa...

malin: haha-ja. Jag har varit den som gått med tomma toarullar, överblivet garn, tygbitar och allt överblivet skrot till barnens dagis. Nu är det pay-back time, ser du!
Hälsningar från Tosan

Lilla B sa...

cs: Vi har haft tre tonåringar hemma så jag vet precis vad du talar om. Här i trakterna var det en mamma som blev så less på att handla mjölk så hon köpte en ko. Sånt är handlingskraft.
Men nej - jag ska ge bort överskott, jag säljer inte.

Lilla B sa...

nollan: Det tål att tänka på! Om de inte förvandlas till mjölkbil så kan det nog bli något annat, jag får fundera under promenaderna :)

SqZ sa...

På vilket sätt är det bättre med mjölkkartonger än krukor? Blir rotsystemet kraftigare? Jag bor i den del av landet som har de smala kartongerna. De funkar nog inte lika bra. Får kika i mejerihyllan efter den fyrkantiga sorten.

Lullun sa...

Nu har jag inte varit förbi på ett tag och blev totalt förvirrad. Miljökartonger?! Men så läste jag här bland kommentarerna och myntet trillade ner. Självklart! Så dum jag var.

Mjölkartongsinsamling får mig nämligen fortfarande att tänka på vattenförbruk och kulturnatten, inför vilken vi ju samlade ihop flera hundra mjölkkartonger. Och det där med plantera och komma igång med sommarförberedelserna, har jag ju inte riktigt kommit igång med här i vinterlandet ännu. *hihi*

Lilla B sa...

sqz: Jag tycker de är bättre för att de är praktiskare. Billiga, de finns ju nånstans allaredan, man behöver inte tvätta ur dem efteråt , bara att kasta. Och det får plats en rejäl jordvolym så rötterna hinner växa till sig. Sen har jag dem på tillväxt i fönstret och de kan ställas intill varandra och på så sätt får jag plats med fler på samma yta.
Tjusigheten närmar sig noll däremot.
Tomatplantor kan du säkert ha i den smala varianten. Jordvolymen blir ju densamma och möjligheten att sänka ner en ranglig planta är till och med bättre än i de andra paketen.

Lilla B sa...

lullun: Snön har fallit i två dagar här så sommarplanerandet har riktigt kommit av sig. :) Elände!