torsdag, november 01, 2007

Motsträvigt


Ibland kan man känna sig smått motsträvig. Avig och tvär.

Jag bryr mig nämligen inte om Halloweenfirandet ett enda dugg. Igår hade jag inte en pinal framme med anknytning till det nytillkomna firandet. När barnen var små hade seden inte kommit till Sverige. Och sen tar det dessutom lite tid för trender att tränga ut i skogen.


Hos mig är det en Halloweenfri zon.


Så här dagen efter, och speciellt för de som firat, lägger jag in en uppfriskande äppelplansch istället.


Sista arbetsdagen för veckan. Det känns faktiskt nästan som fredag idag.


16 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh jag fick via annan blogg veta om Halloween men är totalt ointresserad av det. Har köpt en pumpa för att laga en massa god mat och baka med....

Lilla B sa...

Christina w: Ibland odlar jag pumpor men jag är mest intresserad av själva odlandet. Har du recept på verkligt goda pumparätter? Jag tycker de smakar mest ingenting.

Cattis sa...

Om inte jag hade full hand med barn skulle jag nog inte fira Halloween heller. Men ungarna firar glatt - och det så klart - det skadar ju inte att liva upp höstmörkret oavsett anledning.
Men något gott av pumpa har jag inte lyckats tillreda. Vi försökte för ett par år sedan men ingen tyckte det smakade...kanske man måste krydda mycket.

Lilla B sa...

cattis: Jag känner mig rätt främmande inför halloweenfirandet - häxor och spindlar tycker jag inte är så jäkla festligt. Men jag skulle tro att barnbarnet firar hemma hos sig.

Lena sa...

Inget Halloweenfirande här heller numera, knappt förr heller för den delen. Tycker ändå att det lugnat sig något, eller så beror det på att jag bor på landet vid vägens slut.

l*eva sa...

Jag upptäckte att det skulle firas...när en klunga barn kom och ringde på dörren.

Jag har ju odlat pumpor i många år...just för att ungarna gillade att skära ut gubbar.
Men i år ruttnade den enda...som man kunde likna vid en pumpa.
Och nu är det över. :)

Anonym sa...

Ibland måste jag nypa mig i armen när jag läser dina inlägg. Ditt vitsipperesonemang var ett sådant. Likaså detta om pump-firandet.
Det är liksom som att du skrivit ner det jag tänkt. Nästan ordagrant.
Snacka om kusligt, trots att vi inte firar Halloween! :))
Ha det gott!

Lilla B sa...

panter: Såg i vår mataffär att det inte dukats upp lika hysteriskt mycket halloweenjox som förr.
Tacknämligt.

Lilla B sa...

l*eva: Har också odlat pumpor, mest för att det är roligt med den snabba tillväxten. Har inte smakat något med pumpa som jag gillar så där speciellt bra. Min gamla farmor syltade pumpa. Hyfsat gott men inget jag direkt längtar efter.

Lilla B sa...

kirsti: Aha! Nu ser jag en ny framtid utstakad framför mig: Bloggvärldens Saida. Jag skriver ner det ni andra bara tänkt. Jomän. Det kan nog bli bra, det. :)

Anonym sa...

Inget Halloweenfirande här heller. Man ska ju vara öppen för nya saker, jo visst, men det ger ändå en eftersmak av kommersiella krafter, som vill ha oss att köpa en massa saker. Ja, hypen verkar dock vara på nedgång i Sverige och här på Grönland har den aldrig riktigt kommit igång. Men där traditionen verkligen är att fira dagen, är det säkert jättekul! Men här? Nej, tror inte det...

Lilla B sa...

louise: Visst lyser det kommersiella med starkt sken. Och visst förändras firande genom tiderna, men just det här kändes bara så tydligt marknadsfört som köphelg.
Och du! Ni lär få lite problem vid odlandet av pumporna.... ( säger jag fördomsfullt. Det finns kanske stora växthus hos er?)

Hedgren sa...

Här är det också totalt Halloween-fritt! Även mina ungar tillhör tiden f. Halloween... Men nu, som nyblivna vuxna, firar de ibland.
Men mina elever.... som är 10 år i år - "VA? Har inte Halloween alltid funnits?"
Jo, för dem...
Och affärerna hakar på... Men har det inte lugnat sig lite de senaste åren?

Lilla B sa...

hedgren: Jo, jag tycker också att det var mindre prylar i affären i år. När firande och köpande blir samma sak tycker jag tat det urartat en smula.

Anonym sa...

Samma här. Våga vägra Halloween!
Läste att trenden är på väg att dö ut. BRA! Jag tycker att vi ska fortsätta med Allhelgona-helgen på det sätt vi gjort tidigare, dvs att hedra våra nära och kära som lämnat jordelivet. Nu är det väl lite ovanligt i och för sig att allhelgona-helgen och halloween sammanfaller som i år. Tidigare år har det ju varit en tid i mellan.
Kram

Lilla B sa...

ronja: Men den tid som kan vara emellan är så få dagar att helgerna ändå flyter samman. Vår Allhelgonadag är en vacker och stämningsfull helg. Den andra känner jag inte för. Alltför kommersialiserad.