tisdag, november 06, 2007

Morgonkaffet

Tänk om man vore morgonpigg. Då skulle kaffet redan vara bryggt.
Mörkrostat utan socker eller mjölk. Svart och mycket.
Ostsmörgås därtill.

Funderar på att ladda bryggaren redan på kvällen och ställa in starttiden med timer. Tänk att vackla upp och kaffedoften finns överallt.

Man kunde kanske vakna lite lättare då.

Varför har jag inte tänkt på det tidigare...
Så trögt av mig.

24 kommentarer:

Naranja sa...

Hej. Hittade hit via Annika. Det där med en timer på kaffebryggaren skulle vara toppen. När jag jobbade som au-pair i London för en massa år sen hade föräldrarna i familjen en vattenkokare i sovrummet men inbyggd väckarklocka. Tror att den satte igång att värma vattnet till te när den ringde på morgonen. Perfekt!

Lilla B sa...

naranja: Välkommen hit! Det var en listig kombination - väckare och vattenkokare. Vad gör man inte för att lättare kunna masa sig upp en vintermorgon? :)

FO - 2 sa...

Det blir hardere og hardere å komme seg opp om morgenene utover vinteren.... Sukk.
Jeg har ingen timer, men lager alltid klar trakteren om kvelden. Da er det bare å trykke på knappen om morgenen. Det beste hadde vært om kan kunne få servert det hele.... Både kaffe og frokost. ;)
Såg bilder fra prototypen på en leilighet Japan, der det finnes så mange tekniske duppeditter, at huset nesten tenker ut alt for en. Kanskje det hadde vært noe du.... ;)

Karin sa...

Det är härligt att vakna till doft av nybryggt kaffe. Fast är det lika gott om det står hela natten i bryggaren? Tappar inte kaffet arom då? :) Rättevisemärkt med mjölk ska det vara för min del...

Lilla B sa...

ida: Ddet är ju också en genväg, att fixa klart bryggaren och bara slå på knappen. Alla sätt att förenkla de vedervärdigt mörka och otrevliga tidiga morgnarna är bra!

En japansk lägenhet med alla tekniska faciliteter. Det skulle jag görna prova på. Tycka att en hel del är onödigt, antagligen. Men kul ändå.

Lilla B sa...

karin: Avslagen kaffearom. Det kan vara ett krux det där. Men om man inte är så kinkig av sig på morgonen så går det nog.
Riktiga kaffeälskare med smaklökar stora som amaryllisar tycker nog att mitt förslag är tokigt. Men jag gillar tanken på att kaffebryggaren går igång av sig själv.

Cattis sa...

mm kaffedoft som väckarklocka. Och ostsmörgås...till kaffet mmm
Det var så jag lärde mig dricka kaffe en gång i tiden. Svart kaffe med doppad ostmacka...ljuvligt

Lilla B sa...

cattis: Det är mums. Helst Kvibille Cheddar och Zoegas mörkrost.

Unknown sa...

hmm... ladda bryggaren. min erfarenhet (eller mitt dåliga finsmak) säger mig att aromen inte tar stryk. :)

Lilla B sa...

la linda: Det avgjorde saken!!
Välkommen hit! Har inte sett dig här förut.

Malin sa...

Mycket klokt tänkt och smart...Jag har en levande timer och det är maken som alltid vaknar vid samma tid och gör kaffe...ganska bekvämt...brer mina smörgåsar och häller sen bara upp en kopp kaffe....

Kram från Malin

Lilla B sa...

malin: Så välordnat har inte jag det. Husbonden ger sig av innan jag vaknat och desutom dricker han te. Så illa ställt är det hos oss:)

Lullun sa...

Vad glad jag är för att jag inte är så hemskt morgontrött (eller speciellt kvällstrött för den delen). Hemma är det därför jag som fungerar som totalt irriterande, sjungande och hoppande - totalt ostoppelig - väckarklocka. Kompenserar dock skräckuppvaknandet lite med att jag också serverar nybryggat kaffe till herrn varje morgon, trots att jag inte själv dricker kaffe. Alltids något! :-)

Hedgren sa...

Kommer ihåg när jag var mammamledig för en miljon år sedan. Maken steg upp och lagade välling och gav till minstingen, satte på kaffet och väckte mig när han var tvungen att ge sig iväg. När jag kom ner för trappan möttes jag av en nybytt, mätt unge och doften av nybryggt kaffe. Det var kärlek...

Anonym sa...

Jag kände doften av kaffet och blev faktiskt sugen på ostsmörgås när jag läste det du skrev. Har du något gott bröd att rekommendera jag tröttnar så fort på bröd. Idag blev jag bjuden på hemlagad fisksoppa som Jeff tillagat jättegod. På fredag hämtar jag hen en valp blandras du kanske ska ha en du med?! Kan sova på jobbet hos dig. Hälsningar Agnetha

beerbelly sa...

Låter som en plan. Jag skissar på en idé om kaffedropp... det skulle gynna mig tror jag :)

Lilla B sa...

lullun: Oojojoj, så piggelin på morgonen. Och nybryggt till maken. Så olika morgonvanorna är !! :)
Ni verkar ha det riktigt trevligt!
Själv är jag inte människa och pratbar på morgonen.

Lilla B sa...

hedgren: Käre värld vilka minnen!! Det måste varit härligt med mätt unge och klart kaffe. Och framför allt att fått sova några sekunder till.

Lilla B sa...

Agnetha: Nej, jag har inga favoriter - tycker att köpebröd smakar nästan likadant alla. Dessvärre. Man får langa på en god ost så reder det sig.
Hämta hem en valp. Så underbart. Hund på jobbet? Jag har ju fått ett bautastort tjänsterum så för den sakens skull kunde jag klämma in en kennel utan vidare, men våra två katter får räcka för oss.

Lilla B sa...

beerbelly: Kaffe i droppställning vid sängen? Är det så du tänker dig. Haha - jag tycker mig känna vibbar från äldrevården.....

beerbelly sa...

Jepp de har en del att lära där ;). Sen känner jag mig rätt färdig för den också..

Lilla B sa...

beerbelly: Det kan man göra i alla åldrar. Dottern, numera vuxen, lutade sig mot bilen en morgon. Vi skulle åka iväg till skolan eller fritids. Ungen tittade på mig och sa:
- Mamma, den som ändå var en PENSIONÄR!
Hon var 7 år....
Betänk det.

Lullun sa...

Svar på lilla b's kommentar: Jo vars, jag är allt glad om morgonen, men mannen, ja han kan vara en riktig Surpelle. Kaffen hjälper enormt på det, men ibland inte i närheten av tillräckligt tyvärr... ;-)

Lilla B sa...

lullun: Hälsa din Holger att jag förstår honom precis! :)))