måndag, november 12, 2007

Sol, vind och vatten


Önskar jag kunde tanka bilen med det. Långa körvägar till jobbet, absolut INGEN möjlighet till allmän kommunikation. Alternativ till bilen finns helt enkelt inte. Flytta? Nej.


Bilden tog jag en vinterdag längst ute vid hamninloppet i Falkenberg.

13 kommentarer:

beerbelly sa...

Det är ju löjligt dyrt med bränsle nu :(. Surt att det är samma skatt "miljö" oavsett vilken bil man har. Men det är klart etanol etc ska ju sponsras. Frågan är vad som skulle hända med den koldioxidslukande skogen om alla körde det.
Vore ju schysstare om skatten var en fast grej som kördes på deklarationen. Mätare i alla bilar som skickade uppgift hur långt man kört osv till skatteverket. Beroende på co2 utsläpp och valfria andra parametrar fick man betala en summa.
% på ett pris som dessutom redan har moms med är ju absurt. Har inte ett skit med miljön att göra. De pengarna är ju inte ens öronmärkta för seriöst miljöjobb.

Dubbelörn sa...

Bor man som vi på landet så är bil en absolut nödvändighet. Men vi eldar med ved *ler*.

Kramar

Anonym sa...

Driva bilen med sol vind och vatten?
Sol - nja det skulle nog gå lite långsamt tidvis.
Vatten - lite vådligt med tanke på vattenplaning.
Vind - ja varför inte en liten snurra på biltaket? Om man bara kommer igång, så kanske det gick att räkna ut vilken hastighet man var tvungen att hålla för att kunna köra med hjälp av fartvinden.
GJ

Lullun sa...

Fint foto, som alltid! Och du skulle ju alltids kunna skaffa dig ett vindkraftvärk och börja producera vätgas till din nya supermoderna (och fortfarande tyvärr extremt dyra) vätgasbil. Det finns ändå hopp för framtiden, även för oss "lantisar"... :-)

Lullun sa...

Verk med e, menade jag såklart i min tidigare kommentar. För inte vill jag att du ska skaffa dig värk (som i ont) inte. ;-) Det är verkligen en "plåga" det här med att man pratar & skriver danska dagarna i enda och inte har en svensk stavkontroll på datorn... Jag vet; alla mina inlägg och kommentarer myllrar av stavfel... :-(

Lilla B sa...

beerbelly: Galet dyrt. Jag nöjeskör inte ett endaste dugg, tycker att det är ruskigt dyrt att tanka. Forskning ang energi har varit styvmoderligt behandlad sen länge. Och nu sitter vi där.Utan mycket val. För att samhället ska fungera och folk må bra måste vi kunna forsla oss fram och tillbaka. Det räcker saerligen inte att bygga ut kollektivtrafiken, det måste till rejäl forskningssatsning på bra drivmedel till våra bilar. Det är orealistiskt att drömma om en bilfri värld.

Lilla B sa...

dubbelörnen: Utan bilen kan man inte transportera hem mat, ungar eller sig själv. När man bor i Obygden blir körkortet en nödvändighetsattiralj.
Vi har bergvärme! (Ler ännu mer)

Lilla B sa...

Haha, GJ! Du skämtar lite med mig.:) Ja, tänk om jag kunde stanna vid sjön, tanka genom att hinka i lite vatten. Tacknämligt vore det!
Tänkte mera på att det borde satsas mycket mera på forskningsanslag angående alternativ energi. Omvandlat till el och laddningsuttag lite överallt skulle man kunna ta sig fram med elbil. Förutsatt att det vore hygglig räckvidd och även rimliga priser på både el och bil.

Lilla B sa...

lullun: Om det slinker in lite danska så är det helt i sin ordning!
Ibland känner jag mig helt främmande i bildebatten. Finns det inga alternativ till bilen så finns det inte. Däremot skulle det finnas alternativa drivmedel. Lättillgängligat, dessutom.
Kul att du gillar mina bilder.

Rosengeranium sa...

Strunt i bilen! Den går för tillfället inte att göra något åt - och det är miljövänliga alternativ på gång (även om det kan ta runt tio år innan de dyker upp). Det är dessutom roligare att byta elleverantör. Elföretaget Kraft & Kultur sköter sin elbalans, tar sin energi enbart från vind och vatten och kombinerar verksamheten med bokklubb. Snacka om anarki! :-)

Ett annat företag (o2 Engergi - men jag har inte lyckats kolla upp dem så attjag är nöjd) säljer andelar i vindkraftverk. Köper man in sig i en vindsnurra får man sedan elen till självkostnadspris. Jodå - man kan vara 'vanlig' kund hos dem också, och de är fortfarande relativt billiga.

Jo, jag tycker att det är kul att surfa miljövänliga alternativ, så jag har en del tips om solenergi också - men jag ska bespara dig. För övrigt har jag redan nu en del calamondinfrön. De är ganska torra, så jag är inte säker på grobarheten, men får garanterat plats i ett kuvert om du vill ha.

Lilla B sa...

rosengeranium: Intressant kommentar!
Clamondinfröna är jag mycket intresserad av. Fast en liten brux angående sådden är på sin plats.

Anonym sa...

Calamondin - så spännande!
Blir det några över så är jag jätteintresserad.
GJ

Lilla B sa...

GJ: Visst. Får jag så de tar sig så delar jag också gärna med mig!