måndag, oktober 08, 2007

Älgjakt pågår

Ingen av oss här hemma jagar älg. Jag jagar däremot älglöss, men det är ju en helt annan femma.

På skogsvägen utanför husknuten brukar jägarna knacka ner en skylt "Älgjakt pågår".

Tänk på att det är mycket rörelse i skogen under jakten - älgarna och annat vilt kommer att korsa vägarna i större utsträckning än vanligt.

Vi får ta oss i akt, köra extra försiktigt och vara beredda på att det dyker upp djur när som helt på vägen!

6 kommentarer:

Lena sa...

Häromkring ska de inte jaga i år, tror att de har bestämt sig för tre års uppehåll. Detta är andra året. Men jag undrar om de, jägarna, klarar det...hörde ett reportage på radion i går morse där flera uttryckta att nja, nästa år så "måste" de nog ta upp jakten igen. Jag tror att det var en som gjorde det redan i går kväll för det small i skogen eller så kliade det bara i avtryckarfingret. Ont om älg är det i alla fall, har inte sett någon sedan i vintras.

Anonym sa...

Läste just i morgontidningen att älgarna har blivit färre så att hålla upp med älgjakten, som Panter skriver, är kanske klokt!? Smart iaf att sätta upp en skylt om man bor i älgjaktstråk.

Lilla B sa...

panter: Så är det inte här. Här är jakten i full gång. Så fort det ljusnade körde första bilen upp i skogen.
Och jag hoppas på god tur för jägarna. Mina äppelträd sargas varje år av älgarna. Jag är inte älgens bäste vän...Inte rådjurets heller.

Lilla B sa...

karin a : Skylten är jättebra. Första veckan är det full jakt och då håller jag mig undan. Men den är en prima signal sedan på helgerna. Då vet jag om de åkt upp i skogen. Vill inte riskera att få ett förlupet skott i mig. Och jag vill inte jävlas med jägarna heller. Så mycket är trattkantarellerna inte värda.

Anonym sa...

Även älgarna tycks plågas av älglössen (eller hjortflugorna, som jag tror att de egentligen heter). Under söndagens skogspromenad, den sista på ett tag, träffade nämligen jag och hundarna en åttatagare som låg och kliade ryggen i ett träsk. Han kom dock snabbt på benen vill jag lova.
GJ

Lilla B sa...

GJ: Han hade verkligen behövt en luskam modell stor. Tror att de kan kallas såväl hjortfluga som älglus - de tillhör gruppen lusflugor. Och hur trevligt låter inte det?? :(