tisdag, oktober 30, 2007

Vitt lyser upp


De säger så, vinterälskarna. Det blir så ljust och fint när snön kommer.

Kallt också, tänker jag sturigt.


Ska det vara vitt på marken skall det komma från vitsipporna. Då blir man ljusare till sinnet också.


Vinter är en klart överskattad årstid.

24 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag var helt tjänstledig i två år ganska nyligen. Fram till dess var jag vinterhatare, men under den lediga perioden gick jag med stavarna, samma väg, en timme varje dag och upplevde nåt helt nytt! Följde året på ett annat sätt, hade tid att stå och glo och känna efter. Och efter det tar jag årstiderna med ro - det kommer snart en ny. Och jag har lärt mig stå ut med vintern också... och blir inte jättedeppad av hösten längre. Den är snart vår igen.

Elisabet. sa...

Såna här planscher bara älskar jag! Och aldrig hade man sett en vit,- eller blåsippa,bara på skolplanscherna.

Aldrig fru Kantarell,heller.

Lena sa...

Njaääee, riktig vinter är helt OK; det framhärdar jag. Snön som knarrar under fötterna och ljuset som vi behöver så väl...

Anonym sa...

Håller helt och hållet med dig!

FO - 2 sa...

Idyllisk! :)
Vi får bare vente og lengte etter våren....
Mens vi lever i nuet.

Cattis sa...

Så söt bild. Jag tänker på Rödluvan och vargen då jag ser den. Du får tända ljus och läsa, så får vintern bli sagornas tid :)

l*eva sa...

Vitsippor...åhhhhh

Vad undertecknad tycker om höst och vinter, tror jag redan är beskrivet?

Istället för att låta mig bli pådyvlad...Vinterns förträffligheter...så låter jag omgivningen förstå, att det FAKTISKT finns människor, som helt enkelt inte är gjorda för Vinter!
Mycket enkelt.
Har man nästan inget underhudsfett...och nästan blir sjuk av kyla...är Sverige inget bra land. Men HÄR bor jag.

Annika sa...

Fina plancher! Som så ofta förr på din blogg!
jag tycker mkt om vintern! Älskar kylan och snön!! Tvärr bor jag ju i ett klimat där vintern verkligen är "hit or miss".

Anonym sa...

Alla årstider har sin charm tycker jag och trivs med dem alla. Ja, är faktiskt lite av en regn & ruskperson som gillar mörkret. Men en svensk lövskog, där marken är klädd av vitsippor är utan tvekan underbart vackert. Längtar! :-)

beerbelly sa...

Tycker också alla årstider är rätt bra. Men mest för förändringen.. Skulle gärna korta ner vintern till någon vecka bara dock .. :)

Lilla B sa...

bloggblad: Hösten blir jag inte deppad av men vintern kan jag inte förlika mig med. Skulle kanske behöva några års ledighet och tjocka lager långfillingar för att härda ut och kanske ändra mig.

Men ddet är ju tur att man kan ändra sig - hoppet är inte ute för mig.

Lilla B sa...

elisabeth: Då är det tur att planscherna fick vidga ens vyer! Kommer ihåg planschen på Noaks ark fullproppad med djur.

Lilla B sa...

panter: Vill bara tala om att ljuset lyser ännu mer på sommaren. Vintern är ett otyg! Jag ändrar mig nog inte fast Bloggblad säger att man kan.

Lilla B sa...

slottsträdgårdsmästaren: Sånt gillar jag att höra!!

Lilla B sa...

ida: Men när det snöar, man fryser och mörkret är svart - då vill jag inte leva i nuet. Då vill jag vara nån annan statns.

Lilla B sa...

cattis: Inomhus duger vintern - men utevintern är bedrövlig. Sagoläsningen ersätter jag gärna med bloggskrivandet, men det får väl vara ok. :)

Lilla B sa...

l'Eva: Jag har i och för sig ett helt normaltjockt späcklager men fryser rent förbannat ändå. Vet inte hur det går till..
Stackare som inte ens har lite fläsk att mota kylan med! Då får man ta till fleecen. Inte glamouröst men hyggligt varmt.

Lilla B sa...

annika: Tänk så olika folk kan vara. Jag skulle gärna packa ner köldgraderna och frakta dem över Atlanten! Du kunde få dem runt allhelgonahelgen! Vassego!
I utbyte tar jag några härliga värmedagar, tack.
OK?

Lilla B sa...

louise: Jag tycker det är så exotiskt att du valt att bosätta dig på Grönland. Lite äventyrligt, kan man tycka med så massivt mörker och kompakt kyla.

Skulle längta mig fördärvad efter vårblomstrena!

Lilla B sa...

beerbelly: Jag klarar mig gott utan stora förändringar. Från sol till lite ljummet regn. Det räcker för mig.
Vintern för så mycket biverkningar med sig: kalla bilar som inte riktigt vill sig, hallen bulnar av vinterkläder och så snöskottningen. Den kräver sitt.
Usch.
Jag föredrar ett lättjefullt liv i god värme...

Anonym sa...

jag tycker att en visippsbacke utan fjolårslöv är kanonfin. I morse var dock backarna vita av något annat...

Lilla B sa...

rosalia: De var vita här också, backarna - usch och fy! Bättre med vitsippor!

Anonym sa...

Haha. Jovisst är vintern lite överskattad... ;) Jag är ingen skidåkare så jag får mest behållning av de dagar solen skiner, nyfallen snö ligger vit och det är ett par grader kallt så att det inte slaskar. Tyvärr är de dagarna få... :)

Lilla B sa...

ronja: Jag är verkligen ingen skidåkare heller. Uppvuxen i den delen av landet där vi dessutom säger GÅ på skidor... Vinter Väck! Det är parollen.