måndag, oktober 15, 2007

Ännu en sjö


Bergslagen skulle nästan kunna heta Sjöslagen. På hemväg idag stannade jag till vid en busshållplats, korsade väg 50, ställde mig vid vägkanten och tog bilden över Norrsjön. Här på åkern brukar tranorna landa och vila sig lite. De kanske tycker om sjöutsikten.


Bakom ryggen på mig kom långtradarna farande i långa kolonner. Det dånade oupphörligt. Lite otäckt var det allt.
I morgon åker jag min vanliga väg igen. Rätt in i skogen.
Hörde förresten i eftermiddags att att jaktlaget skjutit 3 älgar i skogen ovanför vårt hus. Så bra. Då kanske Oranieträdet och lilla Signe kan få en lugn vinter.8 kommentarer:

Annika sa...

Alla dina sjöbilder är underbara!! Förstår dock att långtradare stressar. jag tycker precis likadant...Blir rätt nervös av dom när jag är ute och kör. Tar mkt hellre "snälla" småvägar...

beerbelly sa...

Gillar verkligen sjöar jag med. Bott vid sjö hela livet och vet inte om jag skulle klara något annat. Får hoppas det var tokälgarna som fick bita i det sura äpplet då ;).

Lilla B sa...

annika: Beröm värmer gott! Otroligt så många långtradare som kör på vägarna. Vore bra om tansporterna ginge lite mer på järnväg. Faror och slitage på vägarna. Men allt är förstås inte så enkelt.

Lilla B sa...

beerbelly: Sjöar, tjärnar, vattenblänk tilltalar mig också. Liksom det tilltalar min kamera! :)

Hoppas verkligen att det var de satans äppelmarodörerna som gick hädan!

Anonym sa...

Åh vilket underbart foto! Ibland längtar man bara så efter skog (och trän överhuvudtaget)! Och en fin sjö i kombination är ju aldrig fel. Och ja, det ser verkligen ut som ett tranställe.

Lena sa...

Äppelmarodörer,bra benämning...
Här har jägarna visst inte gjort ett uppehåll, trots att det lät så på radion. Vet inte om de fällt några djur, har inte sett en älg på längelänge. Det har skjutits i skogen, men det kanske bara kliade i avtryckarfingret på någon grönklädd.
Sjöar och vattendrag är ett måste, hur skulle själen klara sig annars.
Norrsjön är inte så oäven den heller :)

Lilla B sa...

louise: Skogarna är milsvida häromkring. Så man kan gott säga att vi är bortskämda med grönska. Lövträden har fällt de flesta v bladen. Det var en ovanligt färggrann höst i år.
Varg oh björn finns i storskogen.

Lilla B sa...

panter: Nä - hur fasiken skulle själen göra om inte det fanns lite vattenblänk?
Förkrympa eller förtvina helt?
Norrsjön duger bra:)