söndag, oktober 05, 2008

Regnmätarens tid är ute

Idag tänker jag ta in regnmätaren. Den är en liten cylinder i grön plast som har innehållit åtskilliga millimeter regnvatten under sommaren och hösten.

Jag vill inte att den står ute och fryser sönder under vintern.

Nu går vi mot kalla tider. Regn byts mot snö. Sol byts mot mörker.
Jag tycker inte om det.

Det vore behagligare att bo på ett varmt och soligt ställe under vinterhalvåret. Om det inte skulle kunna ordnas kan jag istället tänka mig att äta upp mig riktigt duktigt och sen gå i ide.

15 kommentarer:

Åsa! sa...

Att gå i ide låter som en alldeles utmärkt ide idag!

Elisabet. sa...

Det är just det jag håller på med.
I alla fall att äta upp mig.

Byxorna stramar.

Lilla B sa...

åsa!: Mmm. Jag tycker själv att det låter rätt bra.

Lilla B sa...

elisabet: Det finns de som bara syr upp större brallor. Inga problem ;)

Jo sa...

Haha, Jag skulle också gå i ide om jag kunde! Nästa år är det vi som köper en regnmätare. Så roligt för så lit pengar! :)

Anonym sa...

Vilken bra idé! äta sig tjock och rulla ihop sig och så vakna lagom till snösmältningen:)
ha de!

maritha sa...

Det där med ide har jag faktiskt oxå funderat på...Jag har iaf förstått att jag är född i fel land för det där med mörker och kyla klarar jag mig så bra utan. När det dessutom blir snö och halt och man ska åka dom där milen till jobbet så är det inte så himla kul, jag tycker det har varit kanonbra med dom senaste snöfattiga och milda vintrarna och hoppas på ännu en...men det törs man ju knappt säga=)

billan sa...

Dessa grådagar ska man bara krypa in i kojan och värma sig, såväl fysiskt som psykiskt. Man skall läsa trädgårdsböcker,frökataloger, lyssna på god musik och äta gott.Tyvärr är det ju så med nutidens människor att man måste ut å jobba och handla mm, så man får ju pina sig ut ibland.
Om ändå snön kunde komma, då blir det ju åtminstone vackert igen.

Lilla B sa...

jo: Det har sina poänger med en regnmätare. Jag har den i kökslandet och slår på det viset två flugor i en smäll. Kan både se hur mycket regn som faller men också ha koll över vattningen. Smart, va? Jag är imponerad själv ;)

Lilla B sa...

matte: På det viset skulle ju höstarna bli riktigt angenäma. Stadig frukost och sedan allehanda läckerheter i en strid ström. Och ingen onödig motion som håller undan fläsket. Se, det vore tider, det.

Lilla B sa...

maritha: Jag brukar säga att jag vill ha en mild, dimmig och regnig vinter. Folk glor på mig som om jag vore galen men det kan jag bära. Bara jag slipper snö och kyla, detta vita helvete.
Sopa snö från bilen innan man åker hem. Frysa fötterna av sig. Få vita fingrar. Jag ryser.

Lilla B sa...

billan: Allt håller jag med dig om utom det sista. Snön avstår jag mycket gärna. Hellre en grådimmig vinterdag än ett bländade solsken!

Lilla B sa...

Du anonyme som erbjuder mig gratismake-up: Jag tackar å det ödmjukaste men använder inte make-up. Nä. Det känns bara som klet i nyllet och sånt ogillar jag. Däremot kan jag tänka mig ett kraftigfärgat nagellack som döljer skitkanten under naglarna. Om man får önska, alltså.

Anonym sa...

Ide-idén har jag också haft! Äta upp sig ordentligt, gå och lägga sig när det börjar bli trist, kallt och mörkt. Läsa och vila och komma ut slank och pigg till våren! Man borde blivit en björnhona helt enkelt!
Tills nån la till: - och så få två-tre ungar därinne som kommer ut samtidigt...
Nä, men det lät bra från början.

Lilla B sa...

katarina: Nä - det där sista tycker jag gör att idén faller en smula. Men visst är det märkligt att vi inte följer årstiderna ändå? Nu när mörkret kommer och allt i naturen går till ro förväntas vi kunna varva upp jobba galet mycket. Men när ljuset infinner sig och dagarna blir långa kan vi kvittera ut en lång semester.