söndag, oktober 12, 2008

Rapport från en utsliten

Idag har jag grävt hela mitt köksland.
Halleluja!

12 kommentarer:

Hedgren sa...

Så flitig du är! Prydligt trädgårdsland och motion på köpet! =0)

Lilla B sa...

hedgren: Jag är övermåttan nöjd med arbetet! Det var slitigt. Som bonus satte jag en hoper vitlöksklyftor och hoppas på rekordskörd nästa sommar.
Men jag är sanslöst trött.
Motionen var kroppen inte riktigt beredd på. Jag känner det nu.

Anonym sa...

Nu vet jag ju inte hur stort ditt trädgårdsland är, men jag förutsätter att du inte är en så´n som klagar i onödan. Så jag tippar på runt 400 kvadrat? Bra jobbat!! Mot ryggtrötthet tror jag däremot att ljung fungerar förträffligt!! Obs stor kopp! ;-) /Ruben

Lilla B sa...

ruben: Nä - en gnällkärring är jag icke! Den verkliga storleken på landet är inte så märkvärdig men mentalt var den 2 fotbollsplaner.
Den eländes ljungen utan verkan - kan jag inte få ta en stadig whisky istället?

SqZ sa...

Jädra så hurtigt! :-)

Lilla B sa...

sqz: Jag menar blott ;). Men det var nödvändigt - inte nöjesgrävning, precis.

Malin sa...

Halleluja...ropar visst de som nått något där upp...men du tjoar Halleluja på väg åt andra hållet...ja jag säger då detta...ur led är tiden...
Slitgöra med andra ord och jag har detta elände framför mig...kan dock inte bestämma mig för om jag minska ner landet en aning för det växer mest ogräs i den ena delen...Jag börjar gräva i den sk "säkra" deln och sen få det bli så långt som jag orkar...

Kramen från Malin

Lilla B sa...

malin: Jag minskade ner landet förra året och det var bra. Om det känns vanmäktigt att gräva, rensa och sköta om är det för stort. Förr odlade jag mycket till en fempersonsfamilj. Nu är vi bara två och jag odlar för nöjes skull. Grävningen är ett skit och slit. Bestäm dig för hur stort landet ska vara och så igen resten! Då blir det både roligare, vackrare och mera lättskött.Gräv inte så långt du orkar utan bestäm dig i förväg så går det lättare. Annars har du ju inget slut.
DEt blev ett långt svar...

Anonym sa...

Det jobbet låter jag daggmaskarna sköta. Jag gräver bara om det "råkat" samla sig för många oönskade rötter (läs Kirskål, Grönmynta, Nässlor etc)någonstans.
Däremot har jag petat ner lite Vitlök i helgen av sorterna Ptkim river, Thermidrome och Vigor. Jag har ett par sorter till som får vänta.
GJ

Lilla B sa...

GJ: Här är det en nödvändighet att göra en rejäl grävning och rensning av ogräsrötter varje år. Nu börjar jag se ände på eländet. Trägen vinner. Envishet hjälper. Men fan så ont i ryggen man får.

FO - 2 sa...

Flink pike! ;)
Juhu! ;)))

Lilla B sa...

ida: Tack, tack! Men ryggen känns av :)