tisdag, april 03, 2007

Tomatplantorna

De ser rangliga ut, mina tomatplantor. De borde snarast planteras om och det riktigt djupt. De nedersta bladen kan nästan ligga på jorden. Mera rötter växer ut från stammen om den blir rejält nerstoppad i jorden. Stam, förresten. Det låter överdrivet stort och stadigt. Den är bara millimetertjock än så länge.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Glad Påsk på dig hoppas solen skiner hela helgen. Själv åker vi till Malmö/Agnetha

Lilla B sa...

Glad Påsk Agnetha! Ha det så roligt i Malmö. Kan man annat, förresten....

Lena sa...

Ojoj, det är ett sånt ansvar att ta hand om små spirande växter. Tänk om stammen går av när man planterar om...

Anonym sa...

Jag hade en vision om att så Tomatplantor i år men den bleknade i takt med att tiden rann iväg... Det får bli köpeplanta istället. Har förstått att "stammen" kan ge rötter så vid omplantering kan man stoppa med hela rangligheten i jorden och hålla tummarna..... Så skönt att isen försvunnit från sjön =)

Anonym sa...

Mina tomatplantor får stå kvar i plugg-boxen ett tag till och växa till sig under lampan. Sakta men säkert... I år SKA jag ha tomater. Ordentligt med tomater. Har bara inte bestämt mig för var jag ska placera plantorna än... ;)

Lilla B sa...

panter: Om man alltid tar i ett av hjärtbladen eller något annat blad (ifall plantan vuxit lite) nr man planterar om så händer inget farligt. Blad växer det ut nya om man har sönder något. VARNING alltså för att ta i stjälk eller stam!!

Lilla B sa...

lotta: Ja - det bildas väldigt lätt rötter utefter stammen om man gräver ner den.Kraftig blir den också.
Köpeplanta är också planta!

Lilla B sa...

ronja: Mina har ränt iväg lite för mycket. Ska sätta ner dem djupare efter påsk. Hinner inte innan. Jag har däremot inga svårigheter att hitta plats åt mina. Växthuset är på 15 kvadrat.