lördag, juni 27, 2009

Vatten!

Idag har det gått åt fasligt mycket vatten i växthuset.
Tomaterna, änglatrumpeterna, basilikorna och alla de andra växterna har det nog rätt bra. De får klorfritt vatten - vi har egen brunn som vi tar allt "utevatten" till. Det kommunala vattnet kommer i kranarna.

Katten mår fortfarande alldeles förträffligt, förresten.

12 kommentarer:

Hedgren sa...

Skönt att kisen klarade närkampen med ormen!

Ja, nu får man verkligen börja vattna...

Bloggblad sa...

Vår regnvattentunna blev inte intagen under vintern, så där rinner allt rakt igenom. Jag får lita till att vi har väldans bra vatten i kranarna...

I kväll känner jag mig extra nöjd eftersom jag fått ner de sista fröna i sista sålådan. Det var det enda av alla mina duktighetsprojekt som inte kunde vänta hur länge som helst.

Malin sa...

Ja vatten går det åt i dessa dagar och i vi har nog haft den varmaste dagen hittills...Dagen till ära så har jag köpt ett nytt munstycke till vattenslangen...ett sådan man vrir på så blir det olika sprutt i hålen...Den gamla var utsliten och läckte vatten då man släppte spaken...Man kan få till ett stilla duggregn med det nya och jag rös av välbehag når jag siktade över huvudet på mig och det iskalla vattnet "dammade" ner...finns en "jetstråle" också men den verkar krossa allt vad växter heter...kul med lite nytt!

Kram från Malin

Lilla B sa...

hedgren: Trots att det regnat så mycket för bara en kort tid sen är det torrt i ytlagret. Träd och buskar behöver inget vatten men grönsakerna ser ämliga ut om de inte får sig en slurk.

Lilla B sa...

bloggblad: Se där! Man får gratulera till väl genomfört odlingsprojekt!

Vi har också hyggligt vatten i kranen men gratis är bättre ;)

Lilla B sa...

malin: Vilken lyxgrunka! Det låter ju som ett duschmunstycke till människobruk, det där.
Så bra att kunna reglera trycket och bara dimma till med lite vatten till ömtåliga växter.
Ingår den i ett slangsystem av känt märke?

epsilon sa...

Vilken tur vi har som har hur mycket vatten som helst i detta land. Det stinker inte klor och det går utmärkt att dricka - betalar gärna för det.
Kul också att kissen uppför sig som det vilddjur han är.
Njut av skuggan!

FO - 2 sa...

Med din omsorg, får du nok en god avling!
Her er det husbonden som steller og vanner om dagene, siden jeg er en smule hemmet....

God søndag! :)

Lilla B sa...

epsilon: Att kunna ta vatten ur kranen och dricka utan att bli magsjuk är finemang. Jagnestr betalar i och för sig gärna för fint vatten men om man har hyggligt vatten gratis är inte det heller så dumt.

Lilla B sa...

ida: Hoppas att knäet läker fint och att du snart är på benen och kan överta vattningen!

Bloggblad sa...

Ja jämarns vad jag var nöjd i går kväll. Inte så nöjd när jag vaknade ½6 och inte kunde somna om. Men... vilka bra radioprogram jag fick ta del av. Började med andliga sånger (också en jäkla tid att förpassa dem till!) och sen ett program om att inte stressa... det var precis vad jag behövde.

Lilla B sa...

bloggblad: Gott att känna sig nöjd!