tisdag, juni 02, 2009

Små grodorna


Det är en sann fröjd att hitta grodor på tomten. Alla kanske inte håller med men det är ett osvikligt tecken på att man inte har ormar i trädgården.

Hellre 10 grodor i kökslandet än en huggorm i foten.

8 kommentarer:

Lena sa...

Å, det var en bra variant av det gamla talesättet. Det ska jag lägga på minnet.

Lilla B sa...

panter: En uppdaterad version, så att säga. Talesätt 2.0

Tuvstarr sa...

Små grodorna, små grodorna är lustiga att se...
Jag har också inget problem med grodor på tomten. Värst våre råttor, då skulle jag ha även en orm hellre.

Kokospelle sa...

Glöm det, LillaB ;-)! jag har både ormar, paddor och grodor.
Ormar är faktiskt ganska diskreta djur för det mesta och jag gillar dom skarpt. Jag bor i ett område med massor av slaggsten i landskapet. Och ja, du fattar? Hur mycket orm som helst. Alla raser. Huggormar, snokar och kopparslangar. Men de håller sig på sin kant och jag håller mig på min. Fast det var lite jobbigt när jag hade en huggorm som låg i rabatten och som smet in under huset när jag försökte dressera ned den i en hink. Veckan därpå låg den hopringlad i källartrappen ned till pannrummet!!! 8-O. DÅ blev det dock hink och utvisning till granntomten....

Lilla B sa...

tuvstarr: Råttor är verkligen inget vidare. Såna vill man inte ha!

Lilla B sa...

kokospelle: Men vad säger du?! Stämmer det inte? Här hos oss har vi haft huggorm och grodor växelvis.Ville gärna varit kvar i den tron :).
Körde en gång in handen i rabatten och skulle dra loss ogräs och såg i sista ögonblicket att det var en onödigt stor huggorm som låg mot stenmuren bakom blommorna.

SqZ sa...

Vilken fin plansch! Jag är grodfantast :-)

Lilla B sa...

sqz: Jag gillar också grodor. Både såna som hoppar på marken och såna som ibland hoppar ur truten. Fast helst inte från min, alltså ...