söndag, juni 28, 2009

Nu tänker jag på julen

Julamaryllisarna är på kollo. De har stått bakom en gardin och ranglat med bladen. Inte fina alls. Nu är de nergrävda i en jordhög bak knuten. Samma ställe som förra året. Det fungerade bra då. Varför ändra ett vinnande koncept?

10 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Hihi, sant.

Humlan sa...

Det brukar fungera bra. Jag lämnade alltid mina amaryllisar till farmor och hon grävde ner dom i trädgården, praktiskt och bra eftersom jag bor mitt istan och bara har asfaltsgård utanför.

bettankax sa...

Planering och framförhållning är bra! Det lackar mot jul:)

billan sa...

Skit också!
Nu har jag klantat till det igen,
du sa ju hur man skulle göra med amaryllisarna och ändå fixar jag det inte. Jag la mina fina amaryllislökar på en tidning i garaget efter julen precis som Du sa, men sen. Det blir till att gå på spaning i garagets mörkaste vrå, där ligger troligen ett gäng lökar och är ledsna.......

Lilla B sa...

hannele: Nä - det ska man inte. Vinnande koncept gäller!

Lilla B sa...

humlan: Det är ju sanslöst lättskött med kollovistelse för lökarna. Man behöver inte göra något alls. De har det bra ändå. Farmor visste vad hon gjorde :)

Lilla B sa...

bettankax: Jajemän! Tomtefar vallar släden ;)

Lilla B sa...

billan: Nja - de ska ligga på tidning när man tagit upp dem på hösten! Efter jul kan de får växa o ha sig bäst de vill. Ner i bra jord med dem nu så de hämtar kraft inför julen.Och vem fan behöver inte det när juleländet kommer över en?

l*eva sa...

...och glöm inte JUL-kaktusarna...de kan också gott stå ute på något...skuggigt ställe.
Få en liten slurk vatten då och då, sen blir det Julefint!! :)

Lilla B sa...

l*eva: Tack för tipset! Jag har tre stycken som precis blommat. Någon liten knopp finns nog fortfarande på den ena. De får också åka ut.
Knäppa blommor som inte känner skillnad på midsommar och jul, förresten.