onsdag, juni 03, 2009

Hur tänker jag egentligen?

Bilden inifrån mitt växthus visar att det är rätt fullsatt därinne.

Kan det möjligen bli svårt att röra sig när växterna blir större? Kan man rent av vricka fötterna av sig för att inte bryta sönder nån blomma på vägen bort mot de blå stolarna? Vill ju inte så gärna skvimpa ut kaffet som jag har i näven heller.


Vattnade mina små basilikaplantor som fortfarande står inne i stugvärmen. Inte har jag tänkt att de kommer att fylla upp speciellt i växthuset. Inte en tanke har jag skänkt åt att de säkert kommer att växa sig stora.
Jag räknade dem igår. Det är 42 plantor som snart ska ut.

Man kan lätt förstå hur duktig jag är på planering ...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Du får bygga till växthuset kanske? Jag har också ett gäng basilikaplantor som fortfarande är kvar inomhus, de blev sådda alldeles för sent.
Ha en fin dag!

Lilla B sa...

slottsträdgårdsmästaren: Jag har redan byggt till en gång! Det hjälpte bara för stunden :).
Bygger jag ut mera liknar det nog inte skogsbacke med växthus längre utan handelsträdgård...

Lotta 8`) sa...

Fniss... klart att vi alltid vill få plats med mer, än vad det finns utrymme - för visst är det så i rabatterna med?! Minns mycket väl din Basilikaodling i fjol och då jag är nybliven växthusägare, för jag allt för att Baslikan skall frodas hos mig :) Ha en bra dag 8`)

FO - 2 sa...

Man kan vel aldri få nok blomster og andre vekster.... ;)
Du får dele ut noen Basilikumplanter til dine venner. La det dryppe noen gleder på andre, siden du har noen til overs.... ;)

Jeg ser at det begynner å fylles opp i drivhuset ditt, ja.
Gleder meg til å følge deg denne sommeren også. :)

billan sa...

Du verkar lika duktig på att planera som dom på landstinget (där får ju inte heller alla plats , dom får ju tom ligga i korrodoren)
Skall bli kul att följa dina odlingar i sommar.Fast jag måste erkänna att min plan är ungefär som din: få plats med så mycket som möjligt på alldeles för litet utrymme, och mitt växthus är inte ens utbyggt...
Jag har i allafall börjat bearbeta mannen med att han behöver bygga mig ett fint stort träväxthus nästa sommar.
Får se hur det blir med det.
Ha det så gott!

Lilla B sa...

lotta: Det är precis som med lådor och garderober: det finns alltid lite till som man skulle kunna knöka in.
Lycka till med basilikaodlingen! När de plantorna trivs de växer de galet mycket.

Lilla B sa...

ida: Det är roligt att kunna ge bort av överskottet - jag har forslat iväg änglatrumpeter, gurkplantor och tomater. Men det har å andra sidan vandrat in lite av varje också.
Välkommen att följa sommaren i växtuset!

Lilla B sa...

billan: HAHAHA - ackurat på pricken likadan planering som landstinget.
Det är lika spännande för mig att följa odlingarna. Det händer fort saker på ett så intensivt odlingsområde. Rätt var det är blommar något oväntat - eller så har en planta helt lagt av. Man kan inte så noga veta.

Malin sa...

Aj då...trodde att det stod så för att "skjutas" ut mot sidorna - men 42 bailikaplantor??!!...Jumbo misstänker jag...blir hemtrampad pesto i badkaret frampå...hm...
Kan det gå att hänga upp någon anordning så du alinfår odlingar i flera nivåer...Mitt växthustak håller dock inte för detta vad jag tror...
Spännande att få höra din lösning...

Kram från M

Lilla B sa...

malin: Allt måste stå i markbädd eller på tegelkanten som avgränsar grusgången från jorden. Så jag vet ärligen inte nån annan råd än att köra samman flera plantor i större krukor.
Dottern har beställt pesto så det kommer att gå åt mycket basilika.