fredag, december 01, 2006

Hyacintglaset

Var det egentligen så genomtänkt? Mitt inköp av hyacintglaset menar jag. Ett alldeles genomskinligt glas i så vacker form är det.

Hyacintlöken ligger i en liten kupa och nedanför en insvängning i glaset finns vattenbehållaren. Det ska hela tiden stå vatten i den nedre delen av glaset dit rötterna söker sig.

Stillastående vatten + ljus = alger.

Just det. I ett litet akvarium bildas alger. I en liten burk med grodyngel bildas också sörja.
I ett hyacintglas bildas ????

Det blir kanske en grön jul .....

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det finna alger killen medel att köpa i djuraffärer det köpte jag när jag hade akvarie.

Anonym sa...

Trot om du vill när min dotter Linn gick hem från skolan idag plockade hon en smörblomma som står i en vas på köksbordet. Hon var lika imponerad som jag. Sa mamma jag har plockat en smörblomma och det är 1/12.

Lilla B sa...

agnetha: Smörblommor i Bergslagen den 1 december!! Det är otroligt!
Nästan lite otäckt fel även om smörblommorna är fina.

Anonym sa...

Jag har aldrig haft problem med alger i mina hyacintglas. Men skulle det börja goja till sig så är det ju ganska enkelt att byta vatten. Värre är det med min inköpta amaryllis som var helt dränkt av vatten i butiken. Den växer en decimeter om dagen, snart får vi bygga ut. Kan man torka jord med hårtork?

Lilla B sa...

maria h: Jag tänkte att det skulle gå att byta vatten men rötterna brer ut sig. Trodde att de möjligen skulle gå av om jag drar upp dem och sen trixar ner dem igen. men jag försöker väl om det ser äckligt ut. Sån smörja vill man ju inte ha på fönsterbrädorna.
När jag har fått alldeles genomsur jord har jag använt grillpinnar och stuckit rätt tjocka hål i joden överallt som ett såll. Sen har krukan stått över ett varmt element. Det har gått bra. I värsta fall får man väl byta ut jorden. Eller kanske hälften.
En odlares möda har inget slut....