söndag, december 17, 2006

Tomteterror och julgranstjuvar

Det är för mycket tomtar. Överallt finns de. Ingen undkommer de rödklädda typerna. I varenda affär och på så gott som alla varor syns de.
Ho ho! Nu är jag less på tomtar!! Jag planerar en helt tomtefri zon här hemma. Barnen är stora så det går nog bra. När jag inte är riktigt så vrång som idag kan det möjligen få plats en liten, liten tomte i ett hörn.

Utanför huset går en liten skogsväg. Det är en vägstump som inte leder någonstans. Möjligen tar man sig till Julgransriket på den. Idag har jag sett bil efter bil köra upp i skogen. Det är nog grantjuvarna som är i farten. Kan inte tro att de medelålders bilkörande herrarna ska på rave. Tjyveri på gång.

Just det.

10 kommentarer:

Lena sa...

Det är riktigt dålig stil att sno granar. Undrar vad de säger där i skogen när de möts grantjuvarna.

Här börjar nu en och annan tomte synas, men de ska inte få bli så många fler, om jag får bestämma.

Lilla B sa...

Kommer någon in på min gård med såg i näven och julträd i blick - då nåde den!!

Inställningen till julfirande skiftar under levnaden, vill jag påstå. Så mycket joxande när barnen var små och så avspänt numera.

Antingen är man väl lat eller klok. Eller kanske rentav bådadera.:)

l*eva sa...

*rodnar* JAG e ju en Stortjyv...MEN inte på privat Mark.

*faen tar o ger igen*...dvs kommunen tar skattepengar från mig...i gengäld tar jag lite smågranar och annan växtlighet, när behovet tränger på! *L*

Lycklig jag, som inte bedriver julhandel. Har inte sett en enda tomte...modell stor...bara mina smånissar vid köksbordet!

Celia sa...

Hm, jag funderade på de där grantjuvarna och hur de under julen bär sig åt för att njuta av en gran som de stulit. Men så såg jag Evas inlägg. Det är klart - så måste man ju se det. Allt handlar om perspektiv. Att se sig själv som Robin Hood i jultider :) Det där med tomtar och jul och barn - som småbarnsmamma måste jag säga att jag tycker att det är bra mycket roligare med jul nu. Men det gäller att göra det lite avslappnat ändå. Barnen tycker det är lika roligt med en liten klump köpt pepparkaksdeg som en hemmabakad variant. Och det där med städning tycker de är ganska oväsentligt :)

Mildamakter sa...

Jag försöker också göra en tomtefri zon hemma, eller så gott som åtminstone. Jag lär väl inte lyckas den här julen, men det kommer fler jular... ;o)

Lilla B sa...

eva: Ajajaj - återbäring på skatten!
Här är skogen inte kommunal - det är olika privata ägare. Då tycker jag att det är fult att bara sno en gran. Man kan ju snällt fråga om lov.

Lilla B sa...

Celia: Under min småbarnstid gjorde vi allt möjligt "juligt". När barnen var små, alltså. Och det var jätteroligt men tröttsamt. Nu njuter jag av att inte göra så mycket, inte tomta till det utan bara ta det med ro.

Lilla B sa...

mildamakter: Tips: Om man bor i hus kan man göra nedervåningen julig men övervåningen kan få vara normal. Det är lite som att både äta kakan och ha den kvar.

JULIEK sa...

Uff da, mener du virkelig at dom kjører inn i skogen och stjeler juletre, hjelp så frekke. Tenk så hemskt å ha et stjulet tre i huset, hadde inte kost meg med julen da.

Lilla B sa...

julie: Alldeles säkert knycker de julgranar!! Men ve den som stjäl en gran på min tomt. Det säger jag bara.