onsdag, december 27, 2006

I ett höganäskrus

Nu står en blandad bukett i höganäskruset. Några syrénkvistar, lite björkris och ett knippe kvistar från svarta vinbärsbuskarna.

Får se hur detta kommer att gå. Mina syréner har inte så stora fina knoppar som det var på svärmors kvistar. Jag tror att det kommer att bli bra ändå.

Det ser konstigt ut på fönsterbrädan, vill jag lova. Vårens kvistar samsas med julljusstakar och halmpynt.

Lilla B:s blandade kompott.

7 kommentarer:

Celia sa...

Innehållet i ditt krus låter verkligen speciellt. Och roligt! Jag har inte kikat på mina syrener, men klätterrosen utanför min köksdörr har en liten, liten knopp. Det ser också annorlunda ut i december :)

Anonym sa...

Härligt, man kan faktiskt ta in kvistar nu, det är häftigt.

Lilla B sa...

celia: Det är första gången jag plockat in kvistar för drivning vid den här tiden. Går det så går det... Det är en annorlunda december

Lilla B sa...

hannele: ja, visst är det häftigt! Och vi som har växtzon 5. Kallt läge i växtzon 5, dessutom.

Anonym sa...

Jag tror inte att någonting frodas på min balkong just nu, men i köksfönstret blommar en envis pelargon som inte fattat det här med vintervila.

Lilla B sa...

pallas: BLOMMAR pelargonen? Lyckans galosch. Mina är ömkansvärda typer med håglösa blad.

Anonym sa...

Ja, men det var garanterat sista blomman för i år och nu har den vissnat. Om jag hade fortsatt att ge näring så skulle den blomma än. Den har ingen känsla för årstider verkar det som, så jag har tvingat den att vintervila nu. Men bladen är lika gröna och frodiga som på sommaren...