söndag, november 30, 2008

Morsan är rökt

Evenemanget i byn idag var Skyltsöndag. Jag stod bra påbyltad och sålde bröd, skänkta mjukisdjur, broderier, juldukar mm för Röda korset. En brasa matades hela tiden med björkved för att värma frusna besökare.

Inte förrän jag satte mig i bilen och körde hem kände jag hur det luktade rök av kläderna. Stank, skulle jag kanske säga. Luktade som en nyrökt böckling, hela jag.

Skulle jag verkligen våga gå in i huset? Tänk om brandvarnaren börjar tjuta. Jäkligt förargligt, i så fall. Så roligt brandmannasonen skulle få om morsan startar brandlarm bara genom att uppenbara sig ...

Usch.

12 kommentarer:

Maria Berg sa...

Det skulle alt var roligt det. Jag tänker på att när jag var ung och ute på krogen så stank man rök när man kom hem, vad himla skönt att man slipper det. Ner med rökdoften - fast en brasa är alltid fin! MB

Bloggblad sa...

Mitt luktsinne har i stort sett försvunnit... jag som var spårhundsaktig förr... Fast ibland är det rätt skönt.

Själv har jag inhandlat rätt dyr lingonsylt och äppelmos till förmån för nåt gott (fast jag minns inte vad)

Anonym sa...

ibland sitter lukten kvar i näsan, längst.
Ha en trevlig första advent.

Lilla B sa...

mariaberg: Nä - röklukt från cigaretter är ett otyg. Brasor är fina men det blir bra kvalmigt när röken borrar ner sig nästan till underkläderna. Huga.

Lilla B sa...

bloggblad: Välgörenhetsaffärer blir det lite då och då. Allt från majblommeköp, strumpor från ryttarföreningen till saffransbröd.Det kommer någon till nytta och känns rätt bra.

Lilla B sa...

hannele: Ja, det stämmer!

Anonym sa...

Tack för besöket

Kul att läsa dina betraktelser och kommentarer, länkar gärna till dig, hör av dig om du misstycker!

Jag jobbade på krogen/nattklubb när jag var ung, det formligen stank av en när man kom hem, duchar vid fyratiden på morgonen var inte poppis bland grannarna men fullständigt nödvändigt.

Tror inte brandvarnaren gick igång nån gång...
Ingela

Lilla B sa...

ingela: Att duschning vid fyratiden inte applåderades kan jag nog gott förstå! Visst är det skönt med fler rökfria miljöer. Synd bara att det fortfarande röks rätt mycket bland tonåringar och synnerhet bland flickorna.
Du får gärna länka till mig.

Annika sa...

Ja, det där är inte så kul. Men värst är det nog att stinka cigarettrök...
Yuk!
Låter ändå som en småmysig söndag!

Lilla B sa...

Annika: Ja, det är inget vidare med cigarettrök. Det är rent av otäckt.Men bra att så många lägger av rökeriet nuförtiden eller åtminstone röker utomhus.

Hedgren sa...

Har samma problem när vi tillbringat en kväll i grillkåtan!

Lilla B sa...

hedgren: Kan gott tänka mig det - tårade ögon, rödsprängd blick och en naturligt rökt skinka på köpet ;)