söndag, november 23, 2008

Lenas ambulerande kafé


När vintern är över oss, snålvindarna viner, kylan biter, snön yr och ishalkan glänser är det inte roligt att vara tvungen att köra bil till jobbet genom storskogen.

För att vara säker på att inte frysa sig sönder och samman om något skulle hända under vägen kan man göra som min arbetskamrat. Ta med en termos med hett kaffe.

Det är en prima idé, tycker jag. Själv funderar jag på att förstärka uppvärmningen med ett par långkallingar dessutom.

Vore det här en modeblogg skulle jag visa dem ...

14 kommentarer:

Tankevågor sa...

Det där är en bra idé som man kan behöva när det är stopp här på motorvägarna också.

Förra året blev det snökaos och stopp på Nynäsvägen söderut från Stockholm vid ett tillfälle och bilisterna fick stå still i flera timmar. Då var det säkert många som hade behövt en kaffekorg.

Lilla B sa...

londongirl: Man kan gott ha några handvärmare med sig också. Sådana där små plastpåsar med en metallbit i som värmer upp sig på några sekunder och behåller värmen rätt länge.

Nollan sa...

Varm dryck är en nödvändighet i detta kalla land. Hade jag nu druckit kaffe är det nästan så jag hade behövt det här hemma i lägenheten också, brr. Nöjer mig dock med te och långkallingar! Man skulle egentligen gå i ide så här års.

Bloggblad sa...

Inte avundsjuk på dig som måste köra bil i skogen så här års... trots att du har en fin sjö att titta på.
Jag brukar alltid packa med "katastrofutrustning" för säkerhets skull om vi ska långt - "vi" blir det om det är långt på vintern... kör inte nånstans ensam då. Rätt feg...

Anonym sa...

Min bästa kompis på vägen!!! Termosen! Men du bra idé med handvärmare oxå, lägger genast ner det i väskan!
Syns imorr´n!
=)

Lena B

Lilla B sa...

nollan: Nu känns det inte alls lockande att ge sig ut. Snön har drivit mycket under natten. Det får bli en termos på passagerarsidan. Visst är det hemskt att frysa!

Lilla B sa...

bloggblad: Jag kan inte fega ur - genom skogen måste jag och inga bussar eller tåg finns det. Nödväska är bra att ha med! Tänker på att jag sett Autobahnväskor i Tyskland om man skulle bli stillastående i kö under flera timmar. De väskorna laddade man med kylda drycker. Här gäller termosar!

Lilla B sa...

Lena B: Jag åker direkt till en av mina arbetsplatser utan att passera kontoret först. Om du undrar varför jag inte kommer.

Anonym sa...

Inte visste jag, att du var en paragrafryttare! Är du säker på, att det inte var varm glögg i termosen? Man har sina aningar ... /Ruben

Lilla B sa...

Ruben:Paragrafryttare?! Ånej, ånej - jag rider endast på hästen Amorina!Se den fagra bilden någonstans i bloggen.
Glöggen tar jag hjärtans gärna - inte nån blaskig utan högoktanig och värmande ska den vara. Skulle smaka fint just nu, förresten ...

Lena sa...

Tänkte tanken i morse, när jag gav mig i väg. Väldigt bra idé. Kaffe kan jag ju dessutom aldrig få för lite av.

Lilla B sa...

panter: Det är ju enkelt när man ändå brygger morronkaffet. Har en mycket liten ståltermos som rymmer ett par koppar. Skulle tro att de blir till både värme och glädje om man oförhappandes blir sittande i en snödriva.

Anonym sa...

Jag utgår ifrån att de är blommiga - kallingarna alltså och inte termosen.
GJ

Lilla B sa...

GJ: Termosen är av hårt stål - nästan precis som mina ben. De är inte påklädda blommiga kallingar.Absolut inte. Herrejösses, hur skulle det se ut?