söndag, juni 29, 2008

Märkligt sammanträffande

Varje gång jag kommer på att potatisen absolut behöver kupas så ösregnar det.

15 kommentarer:

Lena sa...

mmm, märkligt ;)

Anonym sa...

kupas? med en mos-slev?

Lilla B sa...

panter: Visst sjutton är det ;)

Lilla B sa...

coffee-ninja: Man tager vad man haver... Själv föredrar jag en potatisåder - det är ett plogformat verktyg som vräker upp jord åt sidorna. Annars kan man skotta upp med en spade. Huvudsaken är att man fyller på ordentligt med jord så att det kan bildas många knölar.
Välkommen hit! Ända från The Iron Square?

Anonym sa...

ja det är inte dåligt vad man kan lära sig mycket på internet.. trodde bara det va att stoppa ner potatisen och sen vattna lite så löste det av sig självt, men det kanske inte blir så produktivt då? potatisåder, det kanske man skaffa sig en, finns det några andra bra användningsområden.. om man nu inte har ett potatisland. tacktack, järntorget för hela slanten.

Lilla B sa...

coffee-ninja: När jag bodde nära Järntorget, närmare bestämt på Kaponjärgatan och i samma hus som Ölstugan Japan låg, kunde man nog känna att en rejäl potatisåder att drämma till knölar med vore användbart.
Men sånt rekommenderar jag naturligtvis inte.

Anonym sa...

Mycket märkligt...kanske ska man satsa på att sätta dom i växthuset...En arbetskamarat och tillika trädgårdsvän till mig har gjort så i år...funkar...fast något utrymmeskrävande...speciellt med tanke på att du numera ska "bo" där också...Fast inte dumt att vakna på morgonen och ha all mat på plats runt sig...Du behöver inte bry dig om det regnar eller haglar...(fnissar gott åt min geniala idé nu)

Kramar från Malin

Anonym sa...

Märkligt när jag läser din kommentar från din tid i Göteborg och upptäcker att du bott på min "makes gata"..hans mamma städade på Ölcaféet Japan...

Malin igen!

Vi på Kantarellen sa...

Kan det vara ditt undermedvetna? :-)

johanna sa...

du får hålla ut! på onsdag lovade väderkvacksalvarna sol över hela landet hörde jag. tro vad man vill om detta. :o)

Lilla B sa...

malin: Det var ju ett sensationellt sammanträffande! Städandet på Japan. Ingången till Japan låg precis på hörnet, jag gick förbi den och min ingång var i andra änden av huset. Jösses. Så oväntat att nån som läser här känner till Japan.
Tror nog att det blir lite för yvigt med en potatisåker i växthuset.

Lilla B sa...

mamsen: Haha - jodu! Alldeles säkert :)

Lilla B sa...

sericea: Det är då för eländigt att man inte kan reklamera dåliga prognoser. Få kompensation i form av extra värmegrader.

Åsa! sa...

Aha, jag ska ut och kupa potaits? Får gå in till grannen, för själv har jag ju ingen...

Lilla B sa...

åsa!: Berömvärt initiativ! ;)
Grannen blir nog förtjust.