måndag, november 27, 2006

Vanvettsaffärer?

Idag har jag kompletterat mina tazettlökar . Köpte flera nya förpackningar och föll dessutom för en kruka med redan blommande dubbla tazetter. Dessutom ett hyacintglas och en lök till det.

Har jag kanske drabbats av tazettmani motsvarande 1600-talets tulpanmani?

12 kommentarer:

LindaLotta sa...

Då blir det snart många bilder??!!

:)

Lilla B sa...

Lindalotta: Det kan allt tänkas, det.

Panter sa...

Julmani, tror jag mer på. Har fått en släng jag med: Amaryllis , hyacinter och julstjärnor - det kändes lite tidigt med de sista men de andra fönsterträden här är liksom ur form.

eva sa...

TACK för Peter Englunds artikel...intressant. I min smak.

Om man har fått tazettMani...så är det väl ändå en rätt oförarglig diagnos?
Jag ska tala om, att jag har satt fram två pyttesmå tomtar, bara nån centimeter stora och så sitter de på riktiga stenar...(ska fotografera när Hanna äntrar hemmet)...de sitter jag och tittar på...i skenet av morgonens tända ljus i köket!

Lilla B sa...

Panter: Egentligen går julmani långt över min horisont. Är nästan allergisk mot tomtar och pyssel. Julblommorna däremot är intressanta och begärliga. Mycket. Mina fönsterträd är också en ynklig syn. Det behövs verkligen färg och doft på fönsterbrädan.

Lilla B sa...

eva: Antagligen är det harmlöst, tazettbegäret. Tazettchock skulle väl kvällspressen kalla det och varna för förfärliga skador.

Artikeln tycker jag också var intressant.

Panter sa...

Julen tar sig olika uttryck; somliga pyntar . Jag drabbas av blommor och i viss mån dukar.

Lilla B sa...

Panter: julblommor och ljusstakar i fönstrena. Då är det jul för mig. Och så lite julmat därtill.

eva sa...

*L*...ja tazetter,hyacinter...mossa och minismå tomtar... och så har vi Lisa Larssons lilla Lucia med stjärngosse o tomte...min vurm för *installationer*...lever i högönsklig välmåga i såna här tider. MEN, man ska också ha i minnet...att jag tillhör folket...som egentligen föredrar det ENKLA, såååå...INGA dukar här, kanske nån liten en...bara!
Det ENKLA är det Svåra?

Lilla B sa...

eva: Just till julen kan man ju få sväva ut rejält om man så vill: dukar, tomtar( i förekommande fall, dock inte hos mig), ljus, blomster, mat, presenter. Allt vad man vill.Den som inte vill sväva får vara spartansk.Det går det också. Fast inte samtidigt...

Fast egentligen värdesätter jag allra mest ledigheten. Läsa tidningen i lugn och ro på morgonen.Inte skynda till allt möjligt.

eva sa...

Jo...Julen ska vara SOM MAN VILL!

...bara det finns riktigt stark senap...*s*

Lilla B sa...

eva: Precis! Håller mig med en senapskula och maler egen senap. Det låter kanske överpräktigt. Men det är enkelt och mycket starkt och gott.