söndag, juli 10, 2011

Melonodling i Bergslagen


Förra året odlade en av sönerna en vattenmelon. Den växte inte så gräsligt fort, sonen åkte till Uppsala för studier och jag fick ta hand om melonen. Sommarkatter har man hört talas om men sommarmeloner??

Nåväl - den mognade inomhus och fick ETT frö. Nu har sonen drivit upp just det fröet till en ny melon som kommer att bli en följetong här. Vattenmelonen står i en kruka i växthuset och verkar trivas med tillvaron. Hur stor ska den bli? Ett måttband ska jag ta med ut i växthuset. Här ska mätas midjemått!

Åtminstone på melonen ...

6 kommentarer:

Agnetha sa...

Det var inte dåligt ett enda frö och det togs sig. Han har gröna fingrar som sin mor. Här växer det inte mera än gräset, men man får vara glad för det lilla. Lever fästingen?

Lilla B sa...

Agnetha: Kollade fästingarna i förmiddags. Jag tyckte att det rörde sig lite grann i burken. Det mest anmärkningvärda var att äggen spritt ut sig. Jag har definitivt inte skakat runt dem. Märkligt.

Dubbelörn sa...

Så häftigt! Kära mannen har satt melonplantor i drivbänk o han hoppas på någon skörd. Det finns några på g... så vi får se ;)

Lilla B sa...

dubbelörnen: Du ska se att det kommer att bli finfina meloner! All odling går inte åt helskotta - alltid är det något som överträffar förväntningarna.

Malin sa...

En mycket trevlig följetong! Här mäter vi midjan på maken som under semestern ökat i omfång...

Malin

Lilla B sa...

malin: Många midjor expanderar under sommaren!