fredag, april 11, 2008

Ombytlighet

Just nu i kvällningen den 11 april är det 7 grader varmt. Titta på gårdagens snöbild.
Galet snabba svängningar.
Man kanske kan bryta istappar i morgon.

10 kommentarer:

Malin sa...

...nej...inte mer snö och de som i vintras tjatade om snö och hur härligt detta är måtte fått sitt lystmäte nu...fast jag har inte sett en enda en av dessa själar se speciellt mycket lyckligare ut då snön väl kom...ska påminna dem om det nästa vinter!
Här spår de regna som imorgon och på sönda och det är ganska så naturligteftersom jag är ledig...på måndag har vi antagligen strålande sol och 15 plusgrader för då ska jag jobba igen...
Jag tycker det är fräckt att vara baglady..jag har cyklat runt med en stor påse tyg och två stora tavelramar på pakethållaren idag...Gott att folk får nått att kolla in och prata om...(Jag ska ordna lite väggdekorationer till jobbet)...en god vän till mig brukar säga att "pratar man om en så finns man och är viktig..."!

Belv långt detta men du får mäkta med detta...Kram från Malin

Malin sa...

...hm..en kraftig släng av tangentdysleksi ser jag...
DS

Nollan sa...

Förra veckan promenerade jag en dag i snöyra och vinterlandskap till vagnen på morgonen och värmande vårsol och grönska på hemvägen. Knasigt, men bra med vår förstås :)
Hoppas du får en bra helg med vårvärme!

cS sa...

Tänkte på dig, malin. Baglady? Tror att vi, lite till mans, är det just nu. Thermokläder på morgonen och vårkläder på eftermiddagen. Stora bagar för ombytet, alltså :-)

Anonym sa...

Ombytlighet ja...vi har fått äcklig, blöt, meningslös, ful och deprimerande snö under natten...vem hade inte rätt om vädret igår...
"April snö fåragö´" sa min mamma...ett gammalt ordstäv från förr då aprilsnön gav naturen och växtligheten det där lilla extra lagret med väta som var till gagn för vårbruket...Misstänker att begreppet spelat ut sin roll eftersom det är blött ändå...?

Kramen fårn Malin

Lilla B sa...

malin: Då är vi två stycken av typen bag-lady ! Och det där med aprilsnö nämnde jag just vid frukostbordet i morse innan jag dragit igång datorn och läst din kommentar :). Det är alldeles sant, dessutom, det med fåragö. En torr och varm vår bådar inte gott för odlingarna.Det är så här det ska vara. Blött och kallt.
Men man behöver inte jubla.

Lilla B sa...

nollan: Vädret ändrar sig verkligen blixtsnabbt. Vinterkläderna får hänga med än så länge. JAg skulle verkligen uppskatta vårvärmen men för markerna är det bra om det går lite långsamt och försiktigt.
HA en finfin helg. Bilderna från Saltholm var suveräna!

Lilla B sa...

cs: För min del behövs ingen bag för extra ombyte. Jag kör med vinterdoningarna än. DEt snöar idag...

Anonym sa...

Fredagen 11/4 var en riktigt härlig ledig vårdag. Ärlan kom tillbaka till trädgården och i "träsket" hade varenda en (tror jag) kärlekskrank groda vaknat och höll vårkonsert.
Dagen därpå - snö och isvind. Dödstyst i "träsket". Jag tror grodorna dragit dytäcket över huvudet. Jag har full förståelse.
GJ

Lilla B sa...

GJ: Fruktansvärt ombytligt är det. Förstår gott och väl att grodorna letar sig ner i dyn. Skulle själv i snögloppet gärna dra "dyntäcket" över mig.