Titta här!
Arbetskamraten var på väg till fikat med en burk i näven.
- Jag har lite hemodlad sallad på mackan, sa hon.
Nyfiken som man är så ville jag kolla hur den såg ut.
Ruccolasallad och och den fräkiga grönsalladen Red Sails är skördefärdig hos henne. I det bistra bergslagsklimatet. Det är beundransvärt.
Vad osten heter som ligger under salladsdrivorna vet jag inte.
Själv tycker jag bäst om Kvibille Cheddar som görs inte långt från mitt föräldrahem.
Bilden blev lite mörk men jag kan intyga att salladen hade alldeles rätt kulör i verkligheten.
16 kommentarer:
Ingen lyxmacka! Det har inte ens krävts någon extravärme i växthuset. Jag brukar börja tidigt inomhus och sedan är det härdning som gäller. Den här salladen åkte ut i växthuset redan före de där otäcka frostveckorna runt Påskhelgen.
17-procentig Hushållsost alltså, det är ju en vardagsmacka. Annars föredrar även jag Cheddar.
GJ
Ser bra gott ut med eget grönt.
Jag får eget på affären..
Ha det gött!
GJ:Det är bara en skicklig odlare som kan få sallad att växa när snön knappt försvunnit ur bergslagsskogarna. Så sträck på dig!
Men jag gillar bäst feta, goda ostar.
Sån är jag.
beerbelly: Egenodlat är jättegott!
Du får väl lönnodla i nån park ;)
Jag har en del sådana men inget man bloggar om =)
Sallad nu??? Fantastiskt! Och vad gott det såg ut! Jag blev så glad att se den nya sjöbilden, det är så fint. Tack för rådet om sticklingarna!
Det var tidlig - og helt sikkert smakfullt! :)
Hun må ha stelt godt med salaten sin ja.
Men du...ta lite maskrosblad och lägg på din smörgås...folk kommer att bli gruvligt imponerade...sallad har jag ingen men en massa smarriga maskrosor...
Kramen från Malin
beerbelly: :)
karin-odlar-sin-trädgård: Otroligt skickligt att driva fram plantor som ger så fina blad vid den här tiden på året.
Hoppas att pelargonerna tar sig!
ida: GJ är en odlare som har osedvanligt god hand med plantor av allehanda slag.
malin: Fransmännen äter ju maskrosblad så varför inte. Jag har massor...
Även maskrosblommorna är användbara. Det kan bli riktigt gott vin av dem, men det måste lagras ganska länge. Sådant räcker dock inte mitt tålamod till, men jag har smakat hos grannen. Maskrosor har jag gott om, så det är bara att komma och plocka.
GJ
GJ: Maskrosvin har jag och Husbonden gjort några gånger för flera år sen. En av gångerna blev vinet efter några års lagring alldeles fantastiskt - smakade som en god sherry. Men när vi ett annat år skulle börja ta av den förväntat fina hemmasherryn stod vi där med lång näsa. Det smakade helvetet direkt. Bara att hälla ut. Sen gjorde vi aldrig maskrosvin mer.
den mackan såg smarrig ut!
kram matte
matte: Visst ser den god ut! Men jag kunde hejda mig och bara ta en bild - inte ett bett.
Skicka en kommentar