Vitlökstemat fortsätter.
Marinerad vitlök är mild och god. Lätt att göra dessutom. Jag hoppas på stor skörd nästa sensommar och då blir det att plocka fram det här gamla receptet.
3 stora färska vitlökar
2 matskedar pressad citronsaft
2 kryddmått salt
timjan och dragon så mycket man tycker
3/4 - 1 deciliter olivolja
Dela vitlökarna i klyftor. Lägg dem i kokande vatten. Låt dem koka 3 - 4 minuter. Spola sen av dem med kallt vatten. Skala dem.
Blanda citronsaft med salt, timjan och dragon. Rör om. Låt blandningen stå och dra i 5 minuter.
Vispa ner oljan i blandningen. Häll nästan all marinad i en burk. Lägg ner vitlöksklyftorna. Häll på resten av marinaden så klyftorna täcks. Skruva på locket.
Låt allt stå och mogna några dagar.
Ät och njut!
4 kommentarer:
Åååå, tack Lilla B!! Kan man göra det med de "gamla" vitlökarna man köper nu i affären också? Jag kan ju inte vänta ett helt år!!
Tack för att du delade med dig :)
Lindalotta: Det tror jag säkert! Kankse måste man låta klyftorna koka en aning längre. Skulle nästan tro det. Jag har i mycket av örtkryddorna.
Vassego!
Ja, det där ska jag testa också .. jag älskar marinerad vitlök!
elisabet: Gör det! Det är jättegott!
Skicka en kommentar