torsdag, augusti 24, 2006

Marinerad vitlök

Vitlökstemat fortsätter.

Marinerad vitlök är mild och god. Lätt att göra dessutom. Jag hoppas på stor skörd nästa sensommar och då blir det att plocka fram det här gamla receptet.

3 stora färska vitlökar
2 matskedar pressad citronsaft
2 kryddmått salt
timjan och dragon så mycket man tycker
3/4 - 1 deciliter olivolja

Dela vitlökarna i klyftor. Lägg dem i kokande vatten. Låt dem koka 3 - 4 minuter. Spola sen av dem med kallt vatten. Skala dem.

Blanda citronsaft med salt, timjan och dragon. Rör om. Låt blandningen stå och dra i 5 minuter.

Vispa ner oljan i blandningen. Häll nästan all marinad i en burk. Lägg ner vitlöksklyftorna. Häll på resten av marinaden så klyftorna täcks. Skruva på locket.

Låt allt stå och mogna några dagar.

Ät och njut!

4 kommentarer:

Linda sa...

Åååå, tack Lilla B!! Kan man göra det med de "gamla" vitlökarna man köper nu i affären också? Jag kan ju inte vänta ett helt år!!
Tack för att du delade med dig :)

Lilla B sa...

Lindalotta: Det tror jag säkert! Kankse måste man låta klyftorna koka en aning längre. Skulle nästan tro det. Jag har i mycket av örtkryddorna.
Vassego!

Elisabet. sa...

Ja, det där ska jag testa också .. jag älskar marinerad vitlök!

Lilla B sa...

elisabet: Gör det! Det är jättegott!