söndag, augusti 06, 2006

Sommarsnö


Nej. Vintern har inte slagit till över natten. Klematisen heter så. Summersnow.

Hade förut den utomordentligt härdiga klängrosen Polstjärnan. Den blommar överdådigt med små vita blommor en gång om sommaren. Tillväxten är enorm och taggarna likadana. Rev mig fördärvad vid beskärningen varje år och fick nog.

Det räcker med ett rivjärn på gården....

7 kommentarer:

LindaLotta sa...

Vacker!
Jag är på jakt efter en vit kaprifol, jag behöver något som växer ganska fort. Men jag lägger din klematis på minnet, den kanske kan få plats någon annangång hos mig.

Lilla B sa...

Plantskolan rekommenderade denna. Och jag är inte besviken. Har du tänkt på att klematis kan man använda som marktäckare?

LindaLotta sa...

Bra!! Jag har nämligen en kulle, som vi döpt till Jeppehill, som måste göras vid. Den är nerlusad med ogräs och tistlar och annat skit. Jag har börjat så smått med klätterhortensia, den funkar ju liggande också, men så bra att du sa det om klematisen, jag behöver ju hur mycket som helst. Där under finns en trekammarbrunn, som inte används utan den är numera fylld med de gamla stentrapporna som fanns här tidigare. Den är allt annat än vacker... Men det är för stort prjekt att ta bort den så jag tror trots beväret att detta blir enklare, att klä den med vackra växter.

eva sa...

Hur vill Sommarsnön LEVA?

Julie sa...

Herligt namn och vacker plante. Har tenkt på å få meg polarstjærna, pga dens hardførhetsgrad, men hørtes inte nåt vidare med dom taggarna.

Lilla B sa...

Eva: den vill ha det varmt och gott. Summersnow och Snow-flakes (mina ampelväxter) knäppa namn mitt i sommaren.

Lilla B sa...

Julie: nej dde dät taggarna och att denväxer så jättemycket är inget vidare. Tror nog att man kan hitta bättre vita klängrosor.