söndag, augusti 20, 2006

Envis


Utflykt till Knuthöjdsmossen i Hällefors kommun. Ett naturreservat som är mycket fågelrikt. En högmosse med hundratals gölar.

Gick förbi en tall som visar att man kan lyckas med det mesta om man bara är envis nog.

7 kommentarer:

Slottsträdgårdsmästaren sa...

Vilket fantastiskt komplicerat sätt denna tall har fått att växa upp på, vet inte vilka hinder som den inte ska klara resten av livet (förutom motorsågen då).

Lilla B sa...

Den kommer att klara sig tills blixten slår ner! Man får inte ens karva med fick-kniv i naturreservatet. Motorsåg är big no no!!
Det var lite kul, förresten. Massor av sjöfågel häckar där på våren/försommaren. Men gölarna innehåller ingen fisk. De stackarna måste flyga till andra sjöar för att hämta mat till ungarna. Trots det återkommer de år efter år.
Naturen är fascinerande.

eva sa...

Framförallt, så går Naturen-sin egen väg...säger jag, som avskyr det tämjda!

Panter sa...

Naturen är vidunderlig, jag förundras ófta. I Halland, "mitt Halland" har vi riktigt vindpinade martallar. De är vackra och envisa på något sätt, där de trotsar vinden från havet.

Panter sa...

Hoppsan, "Envis" det såg jag inte. Jag såg nog bara bilden. :-)

Lilla B sa...

nja,Eva. Lite måste man tämja. Busktomaterna blir kvastar annars. Vilt är vacker, tycker jag. Men odlat och omskött är också vackert.

Lilla B sa...

Panter: Fick nästan hemlängtan!
I mitt Halland växer nästan alla träd lite snett in mot landet. Tom ett äppelträd i trädgården jag är uppväxt i lutar sig.