lördag, augusti 12, 2006

Björnen sover inte

Nej, han är i högsta grad vaken. En björn har setts av flera personer på byns elljusspår.

Nu finns det allehanda fridstörare. Jag tar dem i storleksordning: jordloppor, bladlöss, larver, sniglar, rådjur, älgar och björn.

Så är livet på landet.

9 kommentarer:

LindaLotta sa...

Björn!! Uschanamej! Det är inget roligt att stöta på en sådan, om den inte är mätt och trött. Sniglarna är inte heller roliga, men de har ju i alla fall en sådan "bra" storlek så att man kan plocka dem.

eva sa...

En del Människor, drar till sig-animaler...av alla de sorterna!
Minsann, jag tror att Lilla B...är en *sån*?

Men visst är det Märkligt...en del HomoSapiens...SER inte ens en mask...medan andra SER...så Mycket mer!

Lilla B sa...

Lindalotta: björn har jag aldrig träffat på ute i det vilda. Och inte känner jag särskilt mycket för det heller. Vargspår har synts till och jag har gått timmavis för att få se en levande varg uttan att lyckas. Den ser nog mig först och drar.
Eva: En gång hade vi FEM älgar samtidigt på tomten - då kan man ju undra....

LindaLotta sa...

Går du och letar varg?? Är det så smart? Eller de är kanske inte intresserade av människor? Fem älgar?? Så många tror jag inte ens finns på Skånes Djurpark =)

Lilla B sa...

Lindalotta: ja, jag har gått och letat varg många, många gånger. Skulle väldigt gärna vilja se en i vilt tillstånd. Och jag är inte alls rädd.
Trodde inte mina ögon när jag såg alla de där stora djuren. Tomten går över i skog utan någon direkt gräns. Det finns inga staket eller så. Älgarna går bara som de tycker. Numera är det inte lika mycket älg i markerna. Men det räcker i och för sig med en endaste när den kalasar på mitt Oranieträd.

Lilla B sa...

Lindalotta: De där stora djuren jag skrev om är ÄLGARNA. Det går alltid lite för fort på kommentarssidan när jag skriver. Ungefär som på Messenger. Lite felstavat, lite omkastningar. Dålig koll helt enkelt.

LindaLotta sa...

Du är i så gott sällskap. Jag är så slarvig, det ska gå fort! Jag gör också likadant på messenger, men det är inget att hänga läpp över.

Lilla B sa...

Lindalotta: Bra! Då kna vi srikva så mcket fell smo helts...
Utan att nån tar illa upp

LindaLotta sa...

Haha!! Du är för rolig!