onsdag, augusti 16, 2006

Persilja

Odlade en sommar slätbladig och krusbladig persilja samtidigt. Bara för att känna om det verkligen var så stor skillnad smakmässigt som jag hört.
Det var det inte. Smakade absolut likadant.

Skall gå ut och plocka så mycket jag har i persiljeväg och frysa in. Bara att ta en bukett i lagom storlek, skölja, skära bort de grövsta stjälkarna, vira in hårt i plastfolie. Alla små persiljepaketen stoppas i en plastpåse.
På det viset får man styckfrysta persiljebuketter. Bara att plocka upp ur frysen, hacka till och häva ner i soppan, grytan eller var man nu vill ha den.

Praktiskt att ha hemma.

Har man tur vill persiljan övervintra. Jag har aldrig tur med det. Något okänt biter av pålroten precis under bladrosetten.

Ständigt denna kamp mot odjuren.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Ojoj, jag hade flera bloggar tidigt i somras när fjolårspersiljan hotade att ta över hela mitt trädgårdsland... hos mig övervintrar de alltid. Jag gjorde salsa verde som var jättegod - men i frysen har jag kvar från förra årets persilja. Jag tycker ändå att det blir skillnad i smaken, kanske pga konsistensen?

eva sa...

Förr i Världen, lyckades jag få persiljan att övervintra...DÅ bodde jag närmare Arlanda...misstänker, att flygbränsle och glycol...var bidragande till övervintringen.
ÄCKLIGT!!!

Lilla B sa...

bloggblad: jag tror både på konsistensen och möjligheten av att jorden kan inverka på smaken. Möjligen. Jag odlade dem i samma område.
Hur gör du salsa verde?

Lilla B sa...

eva: näää, jag tror att du hade härdiga plantor eller att det var ett gynnsamt mikroklimat oberoende av flygbränslet

LindaLotta sa...

Alltså det där odjuret, jag har för mig att det kan vara en... harkrankslarv. Har för mig att jag sett det på "Gröna Rum". Ååå, nu kom jag på hur mycket jag saknar det programmet. Har precis sett "Söderläge" och det är INTE ALLS samma sak.

Lilla B sa...

lindalotta:
Tack för den upplysningen!
Har länge undrat vem det är som tuggar i sig persiljan underifrån.