lördag, maj 01, 2010

Under den vita duken

Pelargoner, änglatrumpeter, tomater av alla sorter, chiliplantor och blåsalvia är utburna ur huset och inkvarterade i växthuset. De står tätt, tätt ihop i sina krukor. Jag har byggt tält av fiberduk - detta ljuvliga påfund. Vad skulle man göra utan fiberduk eller crème fraiche, förresten?
Jag brukar inte använda dem tillsammans, förstås. Men var och en för sig är oumbärliga, tycker jag.

Två stycken tält bestående av vardera tre lager fiberduk ska hjälpa till att hålla värmen tills det är dags att sätta ut plantorna på sina platser.

Fasligt så sen våren är. Och ingen flugsnappare har jag sett till än. Knappt några flugor för honom att snappa heller, för den delen.

Ute är det 7 grader varmt. Under fiberduken är det 14. Fint.

12 kommentarer:

billan sa...

Den vita duken, min bästa vän......:)
Crème fraiche är också det en livsnödvändighet och då menar jag fetvarianten, INTE den "lighta" den är livsfarlig i alla fall om du frågar mig.......:)

Lilla B sa...

billan: Smör, grädde och feta mejeriprodukter använder vi här hemma. Light går fetbort ;)

l*eva sa...

The Spring is progressing...även uppe i Bergslagen! DET är Du värd!!!

(men nog är det faen så kallt?)

Lilla B sa...

l*eva: Visst har vi vår men nog är det kallt. Idag är det sol och 4 snåla grader. Men våren blöt och kall fyller bondens lada all, säger bondepraktikan. Så en regnskvätt på kallgraderna ska göra oss glada ...

Bloggblad sa...

Jag tröstar min lidande trädgårdsmästarsjäl med att jag har skrivit ovanligt många sånger den här våren...

Så det blir att köpa blomfägring i år! (Igen)

Hannele på Hisingen sa...

jo, mycket att tänka på nu.

Anonym sa...

Kan meddela att nattempen varit minus 5,3!
Detta till trots kom den svartvite flugsnapparen i lördags och tog genast sin gamla vanliga holk i besittning. Inte vet jag vad han äter, men det är väl kärleken han ägnar sig åt så här års.
GJ

epsilon sa...

Det vill sig liksom inte med våren i år. Kyliga nätter och kalla vindar. Nu har björkarna musöron men inga rosor kvar efter vargavintern.

Malins-kuriosa sa...

Fiberduk hos mig också o våren är sannerligen sen...frostnätter så här långt fram var längesedan...suck...Chilin står kvar inne och luktärterna...

Kram från Malin

Anonym sa...

Hej,

Jag heter Alexandra Josephson och jobbar på Star PR. Vi jobbar med många intressanta kunder inom Hem & Trädgård. Tänkte höra om ni är intresserade av att få löpande information om både nyheter och smarta tips. I så fall, till vilken emailadress ska vi skicka informationen? (maila gärna mig på alexandra.josephson@starpr.se)

Mvh,

Alexandra

Kokospelle sa...

Den 2:a maj dök flugsnappare upp i Hyttan. Fast jag kan inte låta bli att undra vad den lever av. En och annan fästing?

Lilla B sa...

bloggblad: Plantuppfödarna ska ju också leva. Köp du dina sommarblommor och sjung en stump för dem!

hannele: Jomenvisst!

GJ: Nu har jag också sett flugsnapparen. Den lille kraken kan absolut inte leva av bara luft o kärlek - han måste ha redig mat. Kallt som attan här med. Fy!

epsilon: Rosorna är nog hårt åtgångna överallt. Vi har en gammal ros, Minette, som lär klara nästan vad som helst. Idag har jag rensat massor av döda grenar på den. Inte roligt alls.

malin: Luktärterna ligger fortfarande kvar i påsen här . Så sen är våren i Bergslagen ;). Eller så är det ett bevis på latheten hos påsinnehavaren

alexandra: Jag hör av mig.

kokospelle: Åhhh - om flugsnapparen ändå ville ta fästingar! Så bra det vore. Jag har avfästingat katten flera gånger allaredan.