söndag, maj 16, 2010

Arbete på söndagen


Hästskiten är nergrävd i landet. Kvickrötterna, dessa jämrans eländen som envisas med att vilja växa i mitt grönsaksland har jag rensat bort. Ingen nåd, no mercy - bara bort med dem.

Jättelöken som inte på något vis motsvarar sitt kaxiga namn - den består idag enbart av två tunna blad - är försiktigt planterad. Flera olika sorters sallad, krasse, ringblommor, vanlig gul och röd lök står på sina platser. Fiberduken ligger på till förtret för Monsterkatten och hans mesige bror.
Potatissättning och bönsådd får bli nästa helgäventyr.

Och varför visar jag då en korg med murklor? Jo - jag fick besök under eftermiddagen som hade med sig murklor till mig. De ligger nu tredubbelt förvällda i frysen. Murklorna, inte besöket.

Giftigt gott!

6 kommentarer:

Tuvstarr sa...

"...murklorna, inte besöket."
Är frysen för liten för besöket eller var ligger problemet? ;-)
En arbetsrik söndag var det här också, men det är ett skönt arbete att pyssla i trädgården.
Natti natti.

l*eva sa...

Den som har en trädgård, behöver inget Gym-ande! Murklorna får Du ha i fred, för mig- i alla fall! :)

Nu njuter jag, av varenda sekund...och märkligt nog, har jag bara ont i händerna!

Vi njuter vidare!

epsilon sa...

Murklorna har ju bara blivit giftigare och giftigare med tiden men lika goda. Själv hittar jag sällan så många att det är lönt att ta vara på dem. Hoppas på värme nu efter din söndagsflit!

reneesfotoblogg sa...

Murklor har jag slutat med, är galen nog ändå.
Men goda är dom.

billan sa...

Tror det blev en bra trädgårdshelg, torts det överhängande regnvädret.
Murklor är kalas, jag äter dem gärna....

Lilla B sa...

Tuvstarr: Haha - besöket för trevligt för att frysas ner :). Visst är det gott att arbeta i trädgården. Ett jobb man ser resultat av direkt. Känner på en gång också ...

l*eva: Bara ont i händerna efter allt kolonilottslit? Har du styrketränat i smyg, tro? Behåller gärna murklorna för mig själv. Gräddstuvade.

epsilon: Jag hittar aldrig dessa goda svampar på egen hand. Har letat mig fördärvad. Nu får jag äta mig fördärvad istället. Nu ska man enligt sakkunskapen inte ens kunna äta dem förvällda. Men sånt går jag inte på. Här ska njutas!

reneesfotoblogg: Jag tar risken att galna till mig lite till ...

billan: MMmm - visst är det gott. Murkelsås som bara består av murklor o grädde. Svamptoast med murklor.
Jag ligger efter med trädgårdsarbetet. Här ser ut som värsta eländet. Skulle behöva ägna mig åtminstone en vecka på heltid för att få åtminstone miniordning.