lördag, mars 24, 2007

Växthus

Idag har jag plockat undan lite i växthuset. När jag beskar vinrankan runt nyår lät jag bara allt ligga där det föll. Inte vidare värst tjusigt gjort, precis. Men det var kallt säger jag till mitt försvar.
Nu är det bättre. Skön värme i växthuset och skräpet är borta. Min franska dragon har överlevt vintern. Det glädjer mig.
Hoppas att vinrankan gjort detsamma. Jag får se tiden an - det är inte dags än för den att vakna.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk att kunna ha en vinranka. Jag vill också ha ett växthus! Bar den frukt förra året?

Anonym sa...

Jag har vinranka på friland och jag undrar hur den klarat den blöta vintern. Igår var jag ute och pysslade med mina pallkragar som får bli mitt växthus. Ha en bra söndag =)

Lilla B sa...

pallas: Bar frukt?? Att den gjorde. Jag fick gallra så det inte skulle bli för många klasar.

Lilla B sa...

lotta: tycker alltid att det är spännande att se hur vinrankan klart vintern. Jag har valt en härdig sort men man kan ju aldrig veta. Alltid undrar en odlare: har det varit för torrt, för blött, för kallt.
Ha n trisam söndag även du!

Karin sa...

Låter härligt med växthusstädning! "Mitt" lilla, lilla växthus är överbelamrat med krukor, bänkar och frösådder så jag skulle verkligen behöva göras något åt det. Men först måste jag flytta ut alla frösådder. Hopppas din vinranka överlevt men det tror jag säkert!

Lilla B sa...

karin a: När det blir ännu lite varmare kommer storstädningen i växthuset. Då går jag lös med såpa. DET är en fröjd, vill jag lova. Det luktar så gott! Efter det bär jag ut alla sådder som står på fönsterbänkarna inne i huset.