lördag, december 27, 2008

Julmat till katterna

Behövde åka in till byn och affären idag. Bland annat var kattmaten slut. Våra katter är inga finsmakare precis utan nöjer sig gott med enkel kattföda på påse, överblivet från tallrikarna, blommande julstjärnor och ostbitar. När påsen med hårda bitar tagit slut köper jag bara en ny åt dem.

Gick där i affären och tittade på det näst intill vanvettiga utbudet. Ser att det står röda lappar på ynkans små konservburkar. Våra katter fnyser åt mjuk inköpt kattmat. Ska det vara mjuka grejer ska de vara egenfångade. Av katten, alltså ...

Tittar lite nyfiket på de röda lapparna. Det står STÖLDMÄRKT på dem. Stöldmärkt??
Vem knycker små kattmatsburkar?

Om jag skulle få för mig att sno från mataffären, vilket jag varken tidigare fått för mig eller troligtvis aldrig kommer att få, skulle det då absolut inte vara kattmat.

Stöldbegärlig kattmat?!

Är detta ett lokalt fenomen? Jag är undrande.

Själva håller vi tillgodo med resterna av julskinkan.

8 kommentarer:

billan sa...

På kattmatsedeln i det här huset står torra bitar på påse, samt av kissen egenfångade råttor av olika slag. Dessa transporterar hon gärna in genom kattluckan och delar med sig till vovven. Vovven är i och för sig en fågelhund, men kräsmagad är hon inte hon tackar snällt och tar emot det som bjuds.
I morgon skall jag kolla hur det ser ut med stäldmärkningen av kattmatsburkar i min lilla by!

Elisabet sa...

Allt stjäls!

Vi tvingas ha Sensodyne tandkräm i ett ställ bakom kassorna .., och kattmat är dyrt och säkert begärligt för den som har katt men inte så mycket pengar och kanske ingen Julstjärna heller.

Hedgren sa...

Ibland förvånar man sig... Men det är nog som Elisabet säger; en del har det väldigt knapert.
Våra katter håller tillgodo med torrfoder de med samt en och annan godbit från matbordet. Hunden tittar avundsjukt på...

johanna sa...

jag har två katter o ingen äter som den andra. en vill bra ha mjuk mat med gele o en vill bara ha hårda torrisar.
kan säkert tänka mig att folk stjäl kattmat, stjäl dom till sig själva stjäl dom till katten. allt är dyrt nuförtiden..

Lilla B sa...

billan: Bra med katter - de håller musrent. Har ingen kattlucka - katterna krafsar på dörren när de vill in. De gnisslar som attan med klorna, det är bara att öppna och släppa in.
Får kanske rapport om stöldmärkta kattmatsburkar så småningom :)

Lilla B sa...

elisabet: Du har säkert rätt i att allt stjäls. Men jag tyckte att en liten kattmatsburk som inte ens skulle räcka till att mätta en halv katt ens ...

Lilla B sa...

hedgren: Alldeles säkert har elisabet rätt. Hon är ju dessutom expert på området. Inte i att sno kattmatsburkar men att veta vad som knycks av kunderna.
Våra katter är nog väldigt billiga i drift - de uppskattar lågbudgetkäk i påse.

Lilla B sa...

johanna: Vilket tjyvasamhälle vi lever i ! Men jag blir förvånad ändå. Det var alldeles nytt för mig, stöldmärkningen har jag inte sett förr här på byn. Trodde i min enfald aldrig att det skulle vistas kattmatstjuvar här. Andra sorters tjyvar finns, det är då ett som är säkert.