lördag, december 20, 2008

Fulkakor

Jag är betydligt bättre på att få tomater att växa än på att baka mandelmusslor. Det har jag misstänkt länge men nu är det definitivt besannat.
Fulare kakor har aldrig skådats.

Uppdaterat:

Kommentar på msn från dottern:
"du säger varje år att det är dina fulaste mandelmusslor någonsin.. jag tänker framåt i tiden.. hur fan kommer det då sluta egentligen.. mandelmusselmisär eller nåt =)"

Man kan ju verkligen undra ...

23 kommentarer:

Hedgren sa...

men de smakar kanske gott....?

Lilla B sa...

hedgren: De smakar bättre än de ser ut. Får väl servera dem i skymningen

Katarina sa...

Men var är bilden???? Jag hade hoppats få se dem! Jag har aldrig ens prövat att baka såna, men det är gott med lite vispad grädde och några bär till.

Lilla B sa...

katarina: Jag övervägde faktiskt att ta en bild på de uslingarna men avstod.Den som har sett dem förstår varför. Mögliga tomater har jag visat, förstörda blommor och annat elände. Men det här var det fulaste någonsin.
De ska bli till julaftonens efterrätt, fyllda (gömda under)med grädde och sylt.

Lotta sa...

Det sägs att utseende inte har någonbetydelse utan att det är "insidan" som räknas.... det gäller nog dina mandemusslor med =)

Mariaberg sa...

Ja med mycket grädde och sylt blir det som du säger "grottor". Roligt att höra at huskuren verkar fungera. Varg hade jag också velat se. När jag bodde i Ramsel i Ångermanland ville inte föräldra släppa ut baren att vandra i skogen för at tdet fanns varg - men jag tror inte dom är farliga om man bara låter dom vara!

Å julgruppor det finns så många fina. jag provade göra några i år men dom blev som dina mandelmusslor...

Bloggblad sa...

Så skönt det är att höra om andras misslyckanden... då känner jag mig inte så ensam. Vilket jag gör när jag misslyckas med mina grönsaksland...

Själv avstår jag från sån överkurs som mandelmusslor...

cS sa...

"Fult" är ju så subjektivt... Skulle oxå gärna vilja se om det verkligen är så. Men jag är säker på att de smakar gott /Claus

billan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
billan sa...

Som tur är mörknar det tidigt dessa dagar, ingen behöver se din mandelmusselmisär. Dom är säker jättegoda i alla fall. Jag har min mandelmusselkamp imorgon, den lär väl också sluta i en smärre katastrof.
Men du!!! Vi har i allafall tur med våra tomater, hi hi

AnnaPanna sa...

Ha ha ha ha... hon är bara för härlig, din dotter!

Lilla B sa...

Lotta: Det var ytterst vänligt sagt! JAg smakade på de som gick sönder - blundar man är det faktiskt helt ok.

Lilla B sa...

Mariaberg: Normala vargar, och det är ju de flesta, går inte till angrepp. Har man dessutom inte hund med sig utan travar runt själv är nog risken att bli offer för vargen obefintlig. Vargen ger sig av fortare än jag märker av den. Björnen är däremot lurigare.
Oljemetoden mot självsprickor fungerar, nu finns det många fler knep att prova. Fick ju massor av förslag.

Lilla B sa...

bloggblad: Då kan jag göra dig ännu gladare. Den eländiga banankakan jag bakade steg inte alls till formens kant utan blev en tung klump. Småfåglarna kommer att bli både feta och glada ...

Lilla B sa...

cS: Du får lita på mina ord. De var sannerligen fula. Ingen konditor med sinnet i behåll skulle lägga ut såna till försäljning. Det är jag övertygad om.

Lilla B sa...

billan: Lycka till med mandelmusselkampen! Du kom i allafall ihåg att tända adventljusen i rättan tid. :)

Lilla B sa...

annapanna: Ja, det är hon. Och födelsedag i dag har hon!

Jo sa...

jag saknar bildbevis.. ;) Jag tror att dina kära skulle bli besvikna om du serverade perfekta MM, det skulle alldeles säkerligen inte vara DU.. :) Och de är väl goda ändå? :)

//Hon som inte heller kan göra snygga kakor, men som hoppas att tanken och smaken räknas mest

Kersti sa...

De smakar förhoppningsvis gott i alla fall.

Lilla B sa...

jo: De där kakorna blev osedvanligt anskrämliga - de passerade gränsen för vad jag publicerar. Men provsmakningen gav betyget 4 musslor av fem

Lilla B sa...

kersti: Ja, de var faktiskt betydligt godare än tjusiga. Och det är ju trots allt bättre än tvärtom :)

Anonym sa...

Bra med fulkakor!Tänk på kommande generationer. När din dotter kommer på att hon ska föra traditionen med mandelmusslor vidare, behöver hon inte våndas över att de inte ska bli lika fina som mammas. De blir kanske rent av finare än mammas. Och det är inte fy skam nuförtiden när allt ska jämföras och man ofta kommer på skam! ellem

Lilla B sa...

ellem: Tack för de värmande orden! Så det är en riktigt bra fostrargärning att baka kakor med förfärligt utseende. Det har jag inte tänkt på tidigare:)