onsdag, december 17, 2008

Vargavinter


Snön ligger fortfarande runt stugan men det är knappt minusgrader ute. Vargavintern står inte utanför dörren, precis.

Träffade på en skolplansch idag. En ståtlig en med vargmotiv.Raskt fram med kameran. Jag tar alltid bilder på skolplanscher varhelst jag träffar på dem.

Här i trakterna finns förresten riktiga vargar. Åh, vad jag skulle vilja se en levande varg ute i naturen! Träffar jag på en sån kommer jag att bli glad och försöka hinna ta en bild. Till vidare får jag nöja mig med dessa.

8 kommentarer:

mossfolk sa...

Det skulle verkligen jag med! Se en varg alltså. Tyvärr är väl den chansen minimal...
Hade hoppats på en vargavinter så mycket rönnbär som det var på träden tidigt i höstas. Än så länge är här mest bara slask, men jag har inte gett upp hoppet :)

Kersti sa...

Ingen vinter alls här varken varg eller någon annan sort. Skolplanscher gillar jag också. Jag har några på vinden som jag inte riktigt vet var jag ska ha. kikar på dem ibland när jag är där uppe.

Mamma Milla sa...

Vi har varg här ute nästintill på husknuten. Jag har inte sett nån och hoppas att dom håller sig bort från mina djur =D

Men min bror möte 2 vargar i Brattforsbacken (ca 1 km från våran gård) en tidig morgon i våras när han kom åkande med traktorn. Dom stod länge och utforskade varandra. Sen smet dom in i skogen och min bror brummade vidare.www.lillamillas.blogg.se

Annika sa...

Bättre med minusgrader än plus!
Du kan skicka hit lite av er snö tycker jag :-)
Jag gillar verkligen skolplancher. Mycket!
men, jag vet inte om jag skulle vilja möta en varg...
GULP...
Jag är ju rädd för lösa taxar...om jag skulle möta en varg skulle jag svimma:-D

Lilla B sa...

mossfolk: Risken är väl att man skrämmer vargen. Djuren hört oss och hinner dra sig undan innan vi ser dem. Men jag har kameran i beredskap alltid!
Vargavintern tycker jag gör sig bäst på vykort! Eller film, möjligen.

Lilla B sa...

kersti: Många gamla skolplanscher är riktigt fina. Välgjorda och detaljrika. Det är en kulturskatt som håller på att skingras.

Lilla B sa...

mamma milla: Djuren ska vara i skogen - det tycker jag också. Inte äta upp husdjur eller träd. Eller böka upp trädgården.
Vilket spännande möte med varg han hade, bror din. Det går varg här i skogarna också men jag har så aldrig sett någon.

Lilla B sa...

annika: Snön skulle jag gärna slänga iväg över Pölen! Om du inte är så där direkt förtjust i tanken på varg så kanske en Vargtass är bättre: Blanda drinken med lingondricka/tranbärsdricka och vodka.