lördag, december 27, 2008

Funderingar i mellandagarna

Visst är det lite märkligt och mot naturens alla principer att vi jobbar som mest när det är som mörkast och är lata och lediga när sommarljuset kommer. Allt annat i naturen växlar ner till stillhet och vila från höst till vår medan vi gör tvärtom. Och när naturen blomstrar som mest och allt är energifyllt kan vi ligga i hängmattan och glo.
Det är inte att gå med naturen, precis.

Nu under julen övar jag mig i konsten att ta det med ro.
Det börjar gå rätt bra.

God Fortsättning!

6 kommentarer:

Panter sa...

Jag har funderat mycket över när det började gå fel, för visst var det väl ändå så att vi hade mer tid över förr i världen? "Förr i världen" - nu låter det som jag vore lastgammal.
Att lära sig konsten att ta det med ro är väl så viktig.
God fortsättning!

Bloggblad sa...

Jag tänker också som Panter... förr jobbade man när det var ljust och satt vid brasan eller sov när det var mörkt.

Jag är glad över att jag inte känner mig nödgad att anamma det nya storstadslivet där man kör för fullt dygnet runt...

Hoppas du får det lika rofyllt som det är här vid min nya dator... jag har både promenerat och sovit middag, känner mig ganska utvilad redan och sugen på att ta fram stickorna i kväll.

Lilla B sa...

panter: Jag kommer inte ihåg att man planerade allt så förskräckligt för att kunna millimeterpassa alla aktiviteter. Det vidriga ordet "livspussel" var inte uppfunnet, gudskelov. Hann man inte med så var det inte mer med det. Alltid kom det en annan dag ...
Men så lätt det är att ryckas med i detta jagande.
Men nu är ledigheten så lång att det känns prima.

Lilla B sa...

bloggblad: Tack Bloggblad - jag har också haft en rofylld dag. Slängt skräp i återvinningen, lagat mat, läst lite och pratat i telefon med gamla föräldrar.
En bra dag, således.

Ibland måste man bara fundera över hur vi jagar fram i vardagen.Att bara gasa på tjänar inget till. Inbromsningen gör att man hinner se lite mer.

Slottsträdgårdsmästaren sa...

Berättade tidigare om alla dessa ljusterapier som ska få oss att orka jobba mer under vintern...vi ska helt enkelt vila nu egentligen...men vem vill ligga i hängmattor med en lagom kyld drink, läsa en bok i december? Eller åka på trädgårdsresa i januari?
God fortsättning eller Gott slut eller Gott Nytt år eller vad man säger nu...har inte koll på det där riktigt. Ha det gott i alla fall!

Lilla B sa...

slottsträdgårdsmästaren: Ha det riktigt gott du också! Nä - ligga i hängmattan med tjocka vinterkappan och en djupfryst drink verkar inget vidare. Men vilan behöver vi sannerligen.
Det är utvärderingar på gång vad det gäller ljusterapierna - det är inte så säkert att de gör den nytta det sägs.
Men solen skulle gott kunna lysa lite på oss, tycker jag.