måndag, december 29, 2008

En smått maläten gran


Vår julgran har tappat en hel del utseendemässigt. Det ska erkännas. Den har magrat av och ser ut att snart passera sitt bäst föredatum.

Det beror inte på att den barrar. Ånej - en gran från gården barrar icke. Åtminstone inte i första taget. Den tappar helt enkelt sina prydnader.

Liksom förra året klädde jag granen, så när som på ljusen, med ENBART godsaker. Det var synnerligen praktiskt. Jag är mycket för det praktiska, nämligen.
Pyntet i form av polkagriskäppar och chokladkulor försvinner med fart. Så fort någon känner sig lite godissugen plockar man bara åt sig.

När julen är slut är granen näst intill uppäten och ingen behöver gå upp på iskalla vinden med en kartong nerstuvade julgransprydnader. Husbonden, som är en ordentlig person, lägger ner julgransljusen i perfekt ordning så inget sladdvirrvarr ska uppstå. Sen slänger vi bara ut åbäket. Granen alltså. Inte Husbonden.

Så går det till hos oss.

8 kommentarer:

Mildamakter sa...

Milda makter - det HÄR var bra. Om vi någon gång ska ha gran igen så ska det här adopteras, det säger jag bara :o)

Lilla B sa...

mildamakter: Vassego o ta idén! Jag är mäkta belåten själv över den. :)
Men å andra sidan gillar jag ofta mina egna idéer.

Hedgren sa...

Låter väldigt klokt!

Katarina sa...

Du är fiffig du! Fast jag skulle bli orolig över julgransplundring redan på julaftons kväll och det vore ju lite snopet.

billan sa...

Hur kan jag ha missat detta !!!
Vilken genial idé....
Nästa år blir det godsaker i Billans gran, lutar åt lite salami, paremegiano och i toppen en flaska rött!!! :)

Lilla B sa...

hedgren: Visst är det synnerligen klokt och fiffigt! Jag är imponerad själv :)

Lilla B sa...

katarina: På julafton brukar det finnas såpass mycket av allt så granprydnaderna är inte i fara. Men sen försvinner de. Ju fortare desto bättre om du frågar mig.

Lilla B sa...

billan: Ditt förslag är ju en ren idéutveckling. Från barngran till vuxengran. Eller så kan man hänga grejer på olika höjder för att tillfredsställa allas smaker.
Det blir ju bara bättre och bättre, det här ...