tisdag, augusti 03, 2010

Ett rent förtvivlat letande

En del letar sig halvt fördärvade efter livets mening, andra efter mera påtagliga ting.

För länge sen tappade jag bort min gröna Husqvarna Zigzag, en symaskin med kvalité. Kan ärvas i generationer. Nåväl - den hittades och allt blev då som vanligt igen.

Nu är det mera kris. Min spade är borta. Försökte få äldste sonen att medge att han snott den. Det förnekar han helt och jag tror honom. Att se honom gräva i trädgårdslandet är en lika osannolik syn som att hitta rökt ål med vaniljsås på en krogmeny.

Har letat överallt. Men då borde jag ju hittat spaden. Alltså finns den nånstans där jag trots allt inte tittat.
Men var? Och hur hamnade den där? Och varför?

Såna frågor kan man grubbla över ...

15 kommentarer:

slottsträdgårdsmästaren sa...

Hade inte Saida en dotter som gick i mammans fotspår?

Nell sa...

Hr du kollat i redskapsboden? Det är väl de minst sannolika stället, iaf här hos oss./Nell

Lilla B sa...

slottis: Jag är glad om vilken saidasläkting som helst pekar ut vart spaden fallit. Tror nämligen att jag satt ner den i den hårda skogsmarken och att den fallit på sin post. Ligger troligen där och bara väntar på upphämtning. Jaja - vi får väl se.

nell:Där har jag varit.Förutom getingbon så finns det några andra spadar men inte MIN favoritspade. Ett eländes spadhaveri.

Elisabet. sa...

Kanske blir livet aningen enklare att leva om det är spaden man letar, och inte Livets Mening .-)

Lycka till i sökandet!

Lilla B sa...

elisabet: Det enkla tilltalar mig så jag letar vidare efter min spade. Rött handtag har den dessutom. Borde synas.

Klimakteriehäxan sa...

Att tappa bort saker är förvånansvärt enkelt ...

Jo sa...

Spaden förstår jag att man kan tappa, men en symaskin? :D Nåväl, den kom ju tillrätta och vi får väl hoppas att du hittar spaden också!

Dubbelörn sa...

Här har det också letats efter en spade under ett antal dagar. I helg fann jag den, liggande på rygg, vilande, i gräset vid den stora stenen... :D

l*eva sa...

Den kanske hittas om 100 år och kommer då att betraktas som ett fornminne :)
Det Du!!

epsilon sa...

Bra att den kom tilltätta, Husqvarnas gröna Zigzag, hade en sån en gång men bytte tyvärr till en nyare modell med en massa olika brodersömmar.Dumt gjort samma kamp varje gång att få till snygg raksöm.
Tittat i det frodiga växthuset?

Lilla B sa...

klimakteriehäxan: Ja, nog är det lätt att tappa bort saker! Svårare att hitta, dessvärre. Egentligen har man nog för mycket grejer när saker bara försvinner utan att man märker det. 10-litershinkar av plast tror jag är gjorda av något magiskt plastmaterial som löser upp sig själv. Men en spade??

jo: Man kan tycka att det är märkligt att tappa bort en symaskin, en som dessutom är stor och tung som en galt. Men det går ...När man som jag bara tar fram Husqvarnan och syr en söm vart tionde år är det kanske en förlåtet.

dubbelörnen:Precis så föreställer jag mig att den ligger! Att jag ställt den rätt upp och sen gått iväg för att göra något och så faller den bara ihop på sin post och är borta. Vi har 3500 kvadratmeter skogstomt... Leta är ordet.

l*eva: Så kan det nog bli eftersom spadeländet inte behagar låta sig hittas i modern tid.

epsilon: Har letat bakom gurkplantorna där jag nog skulle kunna gömma det mesta. Ingen spade där heller. Hittade en sax som också förkommit men den blir svåranvänd i trädgårdslandet.

Ruben sa...

Jag är också lite synsk, faktiskt snäppet bättre än Saidas dotter. Spaden finns underst i högen av avklippta blommor och ogräs, som du slängde i ett hörn av trädgården!
/Ruben

Lilla B sa...

ruben: Jag gick genast dit och kollade men icke. Inte ens en liten ynklig spade hittade jag.
Nu står jag där med tomma händer och förtvivaln i blick igen.Elände ...

Lyckliga Grodan sa...

jag har också en gång tappat min gröna husqvarna.. hur det nu gick till har jag fortfarande ingen aning om.. den är en årsmodell 1959 och numera återfunnen och idagarna servad och nytrimmad på symaskinsverksta'n. Mannen som lämnade ut den sa:
"det är är en skatt det"
och det har han rätt i

Lilla B sa...

Härs och Tvärs: Så kul att höra att det finns en till som tappar bort symaskiner. Trodde jag var den enda slarvern. Alla säger att en sån där Husqvarna är den bästa maskinen. Vi får väl hålla lite extra i dem. ;)