fredag, september 04, 2009

Värsta gnället

Sitter vid frukostbordet. Klockan är nästan 7.00 och jag måste ha lampan på.
Ute regnar det. Björken utanför fönstret har alldeles för många gula blad och på väderrapporten talas det om åska och stora regnmängder.

Monsterkatten har kommit in full med fästingar.

Vågar man tillönska alla en trevlig helg ändå?

10 kommentarer:

AnnA sa...

Jomenvisst, Lilla B.
Fördelarna med regnet är att du slipper vattna ute, och du kan sitta inne och läsa en bok, titta på film eller surfa runt på alla möjliga bloggar.
(Välkommen att hälsa på i mina bloggar med min blommig fredag!)
Trevlig Helg på dig! (med eller utan regn och katt med fästingar.)
hälsn
AnnA

AnnA sa...

Ett tips Lilla B, apropå rosenskära: förkultivera den i april, så hinner den mer med att blomma.
Sedan självsår den sig också.
Ha det!
hälsn
AnnA

bakom berget sa...

Ja, det är det samma här. Regnet vräker ner och tomaterna trilskas med att vilja vara gröna. Kanske är det årets modefärg i tomatvärlden??
Men det där med att lägga in äpplen ska nog jag åxå testa. Ha en skön helg.Åsa.

Malin sa...

Jaja men...mot alla odds så hoppas jag på en trevlig helg...regnet står som spön i backen och det blåser...Yngsta tösen har körtelfeber och sonen är förkyld...lurvekatten är tovig och här behöver städas...men vad gör väl detta när jag har en sprillans ny kamera att "leka" med...

Trevlig Helg önskar
Malin

Malin sa...

PS
...gräver du ner äpplena inne i växthusjorden...hm...jag ska ju göra om i mitt till nästa år o kanske lika bra att jag börjar gör i ordning jordbäddarna redan i höst...

DS

bettankax sa...

Ja trots allt..Trevlig helg önskar jag dig också!

englundskan sa...

Jadå, regn och gröna tomater men katt saknar jag så fästing fick jag och borelia. Tjo! eller nåt. Trevlig helg.

Kokospelle sa...

Nja det är nog knappt att du törs.... ;-). Klockan är snart 10 på lördagen och jag behöver iallafall inte tända lampan även om det är grått där utanför. Alltid nåt.

billan sa...

Det är gnälläge nu både lite här och där. Fästingar är ena olustiga varelser, visst är det konstigt att dom bara sätter sig på hunden? Katten min har inte fått en enda i år, och hon är ju mer ute i fästingnästet......
Hoppas du får en bra helg trots allt:)

Lilla B sa...

AnnaA: Får nog försöka mig på rosenskära igen. Tack för tipset!
Och visst kan det vara skönt med en regnskur allt emellanåt - men häromdagen kom det 30 mm och det klafsar om stövlarna när jag går i skogen.

Åsa, bakom berget: Jag la en hög med äpplen under den tomatplanta som trilskas mest. Får se om det rappar på mognaden något. Prova kan man ju alltid göra.

malin: Det var en hoper länden ni har att dras med, ja förutom kameran förstås.
Äpplena la jag i en driva under en av tomatplantorna för att se om gasen kan stiga upp och påskynda mognaden. När jag burit ut allt så småningom ur växthuset då tänker jag vända ner äpplena i jorden. Men inte dessförinnan.

bettankax: Tack!

englundskan: Då kan vi tjoa ihop. Jag fick också borrelia. Det var i början av sommaren. Fick antibiotika och känner mig helt frisk, det återstår bara den ringformade färgförändringen som inte bleknat bort riktigt än.

kokospelle: Grattis till tjejmil och Hjulsjöjogg! Hur i helskotta kan man komma på att ställa upp i bådadera? Sånt undrar den late ...

billan: Det var märkligt att katten inte har fått en endaste fästing när hunden får. Går de på så olika ställen? Hörde på något radioprogram att antalet fästingar är lägre i år än förra året. Här är det tvärtom. Jag plockar och plockar trots Frontlinebehandling på kattuslingarna. Har både fått plocka bort fästingar på mig själv och fått borrelia. Tvi för dessa djur!