söndag, september 27, 2009

Innan isen lägger sig


Ännu en skolplansch som visar livet vid vattenbrynet och ner under ytan. Man kan klicka på bilden för närmare granskning.

I min trädgård har det varit stiltje den här helgen. Är det marknad i byn så är det.

Varmkomposten ligger i en stor fin hög i landet. Den ska grävas ner när allt är skördat och klart. Sallad och spetskål finns det fortfarande en hel del av. Märkligt. Salladen har klarat frosten och rådjuren har missat kålen.

I växthuset är så gott som allt skördat. De jämrans vindruvorna är tjurigare än nånsin och tvärvägrar att mogna klart.
Elände.
Man vill ju gärna ha egenodlade vindruvor.

7 kommentarer:

l*eva sa...

Av förklarliga skäl, har det MESTA i trädgårdsväg och kolonilottsväg...hastigt avstannat.

Men har just fått ett nytt uppdrag av sonen...att fixa hans nya trädgård. Jojjomensan...fastän han inte har tummen mitt i handen, så överlåter han projektet till *lilla mammsen* :) Konstigt :)

Ingela sa...

Gillar också skolplancher, din var väldigt tjusig!

Håller på att städa i trädgården men kvällar och helger tycks inte räcka till.

Hälsningar
Ingela

billan sa...

Ännu en underbar skolplansch... undra hur många du visat?
Trist med dina druvor. Hos mig har alla druvklasar mognat jättebra, men tomatskörden är hur tragisk som helst. Snacka om elände!
Jag har fortfarande en del kvar iväxthuset, bla en styck gurka, massor med chili och några druvklasar. Min plan är att skörda det sista närmare helgen.
Önskar dig en fin vecka!

Lilla B sa...

l*eva: Kan gott förstå att tankarna är annanstans nu. Trädgård och kolonilott kan vänta.
Hoppas att allt går väl med V.

Ingela: På kvällarna blir det absolut inget utearbete här. Jag kommer ofta hem sent. Halvt ihjälsvulten dessutom. Och ute blir det bara mörkare och mörkare. Trädgårdsstädning får det bli till våren.

billan: 27 stycken planscher hittills, tror jag.
Det är då ett rent skit med druvorna. Har många klasar och kanske hinner en handfull gå klart. Fan.
Sista gurkan togs i helgen. Några tomater strävar på. Basilikan ser glåmig ut. Ska hålla ut lite till med växthuset i hopp om druvskörden. Men sen städar jag ur.pinepto

Anonym sa...

Av mina sista vindruvor (5 liter) blev det Labroskasaft. Hade jag haft en råsaftcentrifug, så hade det blivit juice istället. Men saften är riktigt god och smakar mycket druva.
Vin håller jag med dig om att det är mycket enklare att handla hos spritbolaget.
GJ

Anonym sa...

Vad kul att se alla dina planscher...
När jag var på Öland i sommras fanns det en butik som hette Ölands Byggnadsvård som hade massor av skolplanscher och jag tror (men kan inte svära) på att dom hade några av planscherna du visar - jättekul

sysopje sa...

dear madam , is it possble to tell me what animals/plants can be seen? its written under this beautiful scolplanch I use them for teaching scolars in the netherlands. I would be glad if you could tell me, greetings Frank
sysopje@yahoo.com