torsdag, januari 22, 2009

Drömmar i mörkret


Snart har januari bara försvunnit. Hittills har månaden varit ett mörkt töcken, tycker jag. Mörkt på morgonen och fortfarande mörkt när jag slutar jobbet för dagen.

Tur att vi går mot bättre tider vad än tidningsrubrikerna säger.

Om några månader ska det se ungefär så här ut i mitt växthus. Lite blommor, lite grönsaker, nånstans att sitta och filosofera eller helt simpelt bara dricka kaffe.

Man ska leva i nuet och inte i framtiden, sägs det. Men jag tycker inte om den kalla snön, de hala vägarna eller mörka morgnarna. Icke.

Jag tillåter mig att drömma lite om den kommande växthussäsongen.

26 kommentarer:

Lena sa...

Jag förstår att du längtar. Drömmar bär ju oss framåt och vidare.

Anonym sa...

Lite längtan är inte fel att hänge sig åt. En underskattad sysselsättning. Växthuset ser helt underbart ut. Vilken lyx att kunna sitta där och njuta.

Anonym sa...

Något växthus har jag inte, men vem drömmer inte om vår och sommar just nu? Sensommaren med alla bären från trädgården är inte heller att förakta. Att drömma är säkert bara nyttigt för oss, det är jag alldeles övertygad om.

Anonym sa...

Ja det ser mycket vackert ut i ditt växthus. Tänk om kilon försvann lika snabbt som januari månad då blev jag glad. Provar lite på Rällsöa föresten inte helt fel./Agnetha

anna of sweden sa...

Jag tycker också att man ska leva här och nu.
Men ibland är det svårt att inte längta ...

Åsa! sa...

Klart vi ska drömma oss bort till värmen, ljuset och växtlighetens årstid!

billan sa...

Om några månader kan vi sitta där i våra växtus med kaffekoppen och leva i nuet.....
Men tid för drömmar och längtan är nog också viktigt.
Hur stort är ditt växthus?
Jag önskar dig en riktigt skön helg!

Annika sa...

Ditt växthus är ju bara så BÄST!! Tänk att kunna sitta där inne och filura lite med en kaffekopp!
Härligt!

Bloggblad sa...

En fråga: Jag fick ett meddelande från "Bloglovin" (som jag inte är med i vad jag vet) att jag har ett meddelande där från dig... Vet du nåt om det?

Man skulle logga in, men jag är inte med och vill inte gå med i fler grejer som jag inte kan hålla reda på... fast nyfiken blir jag...

Lilla B sa...

panter: Ja, drömmar är själens näringstillskott ibland.

Lilla B sa...

kersti: Visst är det superlyx att kunna dra sig ut i växthuset och sitta där. Det dröjer inte länge på våren innan värmen blir behaglig att vistas i.

Lilla B sa...

Staffan H: Utan drömmar - vad skulle vi då vara, tro? De behövs garanterat. Som flykt från elände och som näring åt längtan.
Förresten drömde jag under många, många år om ett växthus innan det väl blev en verklighet.

Lilla B sa...

agnetha: Vi duger som vi är! Smala eller tjocka. Huvudsaken är att vi inte är alltför griniga.
Jasså - du är på Rällsögården och jobbar. Inga norska planer?

Lilla B sa...

anna of Sweden: Panter uttryckte det så väl längst upp: "Drömmar bär och ju framåt och vidare".
Utan drömmar är man inte klok.

Lilla B sa...

åsa: Tänk om man kunde klippa ut vintermånaderna ur almanackan. Lägga ut dem på Tradera och få in lite stålar till sköna växter.
Det tycker jag är en alldeles förträfflig idé.

Lilla B sa...

billan: Sitta i växthuset med kaffekoppen och ibland dagstidningen är finfint. Mitt växthus är på 15 kvadratmeter. Det var från början på 10 kvadrat men jag tyckte så småningom att det blev för litet. Den bakre väggen monterades tillfälligtvis bort och själva huset förlängdes med en sektion. Sen sattes bakväggen tillbaka igen. Finurligt!

Lilla B sa...

annika: Jag kan försäkra att det är underbart. Ju mer jag skriver om växthuset desto mera vill jag sätta igång det. Men men - det är inte dags än.

Lilla B sa...

bloggblad: Nä - jag har inte skickat något meddelande till dig. Meddelar jag mig så använder jag mig av din mailadress.
Så knepigt! Skämtar nån Aprilo med oss?

Nollan sa...

Leva i nuet är nog bra, men vad trist livet vore om man inte fick drömma lite också! Jag drömmer också om vår, sommar, ljus och värme och tänker inte skämmas ett dugg för det ;)

Lilla B sa...

Nollan: Det är en prima inställning!! Inte ska man skämmas över att man drömmer om kommande vårar. Däremot skäms jag över att jag är så helvetes lat. Inte går jag mina 9000 steg när det inte är tävling längre.

Nollan sa...

Haha, jag har undrat lite över hur det går med det där! Då sliter du inte ut stegmätaren iaf :)
Men jag kanske borde ta mitt ansvar och under februari anordna någon form av stegtävling - om det nu skulle få fart på tävlingsmänniskan i dig ;)

Lilla B sa...

nollan: Ja, jag tror ärligt att en utmaning av det slaget är det enda som får fart på mig!

Hasse Wester sa...

Underbar bild och man tror knappt att det är sant att det faktiskt kommer en sommar. Just nu låter det som om en hel armé pepprar fönsterrutorna med hagelgevär här hemma. Den utlovade snön är än så länge ett regn som faller vågrätt som isbitar. Bara att gömma sig i soffhörnan med en bok. Ha en skön helg!

Lilla B sa...

slottsträdgårdsmästaren: Här är det på ungefär samma vis men regnet är utbytt mot snö. Hur är det möjligt att vi är en månad från vintersolståndet och det fortfarande är så mörkt på morgnarna? Märkligt.
Fortsatt trivsam helg där i soffhörnet!

Bloggblad sa...

Halkan och kylan gillar jag inte heller, men i dag njöt jag oerhört av det totala gråtöcken som jag gick in i på min promenad. Kravlöst... totalt vilsamt. Med hopp om ljus...

Lilla B sa...

bloggblad: " ..med hopp om ljus". Just det!