fredag, juli 25, 2008

Uteplatsen

Uteplatsen i all sin enkelhet. Vi har dynor att sitta på men så fort man bär ut dem kommer regnet. Krukorna med kryddor ser lite toviga ut. Timjan har jag nästan använt upp i teet.

I närmsta bakgrunden finns en vinbärsbuske och ett äppelträd, Signe Tillisch. Den ena bikupan står också där av nån anledning som jag inte kommer ihåg. De tre andra hittar man bakom praktlysingen men framför den massiva grönskan.

Det där praktlysingpartiet växer som det vill. Åtminstone än så länge. När barnen var små kallades den här ostyriga delen av trädgården för Lilla Ängen och var en lekplats med träd, buskar och lite blåbärsris.

10 kommentarer:

Jo sa...

Det ser hemtrevligt ut! :) Vi skulle också vilja ha något ängsliknande, får se om vi lyckas med det!

Lilla B sa...

jo: Det är mycket anspråkslöst men trevligt att du tycker om det ändå! Det kan ta ett tag innan man får en äng, marken ska magras ut först. Slå undan gräs och plocka bort, slå undan gräs och plocka bort osv osv.
Den ihärdige får alltid som han vill :)

Anonym sa...

Hmm, angående rådjuren så kanske det är samma mamma med två kid som mumsat upp min mangold (bland annat) här nere i körka?? Jag kom ut en morgon och stod öga mot öga med mamman i fråga. Men de var så söta att jag numera inte ilskar mig över mangolden mer =)
Sedan det här med er uteplats! den tror(??!) jag inte att jag sett?! Nytt bygge av husbonden? Ser väldans trevligt ut i alla fall. =)

Lilla B sa...

annapanna: Yngste sonen smet över järnvägen på väg ner till dammen för ett bad häromkvällen. Han såg ett ynkans litet rådjur vid spåret. Det kan nog vara samma, vi bor ju så nära.
Uteplatsen är bara några år gammal. Samma möbler sen du fanns med här! Men underlaget är nytt.

Lena sa...

Jojo, det där med dynorna är bekant... Det ser väldigt hemtrevligt ut.
Min praktysnig har jag nästan lyckas utrota, men det är svårt.

Lilla B sa...

panter: Vi gör inget för att utrota lysingen där den står. Den finns inte i rabatter längre - rötterna var för invasiva. Där är den bannlyst. Men där på lilla ängen tar vi bara fram lien och mejar ner när det blir för mycket.

Lena sa...

Precis, mina stod i rabatten.

Lilla B sa...

panter: Det har mina också gjort en gång! :)

Hedgren sa...

Så mysigt det ser ut! Har du bin i kuporna? Säljer du kanhända bivax?

Lilla B sa...

hedgren: Just nu har vi inga bin alls. Vi hade biodling under ca 15 år. En vår dog våra 4 samhällen och vi har inte kommit igång efter det. All honung är slut. Möjligen att det kan finnas någon vaxkaka kvar, jag vet inte så noga.