torsdag, juli 10, 2008

Timjante

Nu är den hälsobefrämjande brygden klar. Både Jo och Bloggblad rekommenderade i kommentarer härnedanför just timjante mot förkylning. Timjan har jag i en stor kruka på verandatrappan. Lätt gjort att öppna dörren och klippa av en tuss.

Kan det verkligen vara nyttigt? Det smakade ju gott!

Hedgren lämnade tipset att ångbada bihålorna.
Jag kommer att bli frisk fortare än en gris blinkar!
Och det är ju tacknämligt, det.

13 kommentarer:

Bloggblad sa...

Tänk att jag visste nåt om växter som inte du visste!!! Fast - om sanningen ska fram har jag sett det i ett danskt trädgårdsprogram. Det viktiga var att ha locket på medan det kokar och drar, så att inte de eteriska oljorna sticker iväg.
Och visst är det gott!

Lilla B sa...

bloggblad: Dina kunskaper kom väl till pass! Det får bli timjanste fortsättningsvis.

Jo sa...

Min mamma tryckte alltid i oss både det ena och det andra örtkoket när man var liten. Timjan verkar slemlösande iallafall, så mycket vet jag. Men mejram, lavendel, alla de andra funkar också. Förkylningste var te med tio olika örter. Smakade verkligen inte bra, men hjälpte. Tyvärr har jag inga fler som jag kan utantill, men kan fråga mamsen vid behov :) Som sagt, krya på dig! :)

Lilla B sa...

jo: Det vore intressant att få veta hennes förkylningsteblandning.

mossfolk sa...

Krya på dig! (är nog det enda jag kan bidra med...)

Lilla B sa...

mossfolk: Tack, tack!

Anonym sa...

Sommarförkylning var väldigt onödigt att få...Fast har känt av denna åkomma jag också och hittills har jag lyckats hålla undan den...Men i morgon är det min sista arbetsdag så vem vet...när ledigheten smyger in så...är det lätt att baskeluskerna dansar polka...Ska försöka hålla mig strängt upptagen...tvätta...rensa...leta kantareller...å så boken...ryggläge...då jädrans smyger de väl på från bakhåll...
Ta dig en rejäl dos av brygden och kanske spetsa till den lite (spets är på modet)...Se till att kurera dig och håll dig varm om fötterna...

Kram från Malin

Lilla B sa...

malin: Hoppas du inte åker på förkylningen. Man känner sig bra matt. Och inte är det glamoröst med hostande och snorande.
Jag har varmt på fötterna!

Jo sa...

Det var visst inte tio st.. Mamma P hälsar att man kan ha i rölleka (febernedsättande), malva-te, lavendel, timjan, mejram (slemlösande), salvia. Låt dra 10 min i 1 liter vatten. Man blir dock väldigt trött av det, men om man inte går och lägger sig, så blir man pigg som attan! :D

Jo sa...

Ja, just det ja, 1 påse malvate, 2 msk mejram och 1 msk av allt annat :)

beerbelly sa...

Trist med sommarförkylning. Turligt nog brukar de gå över rätt fort tror jag?
Krya på dig!

Lilla B sa...

jo: Stort tack för receptet!! Hälsa mamma P och tacka!

Lilla B sa...

beerbelly: De sommarförkylningar jag träffat på har inte haft godheten att gå över snabbt. Elakt efterhängsna virus. Så trött man blir!!
Hoppas att jag har träffat på en mesig sort som viker ner sig för timjante!