onsdag, juli 16, 2008

Alternativ sysselsättning

När man inte är frisk nog att rensa i grönsakslandet, städa eller i övrigt ta sig för något kroppsligt krävande kan man ägna tid åt fästingarna istället.

De är naturens vidrigheter. Helt i klass med havregrynsgröt och kvickrotsrötter.

Katterna får Frontline men fästingarna sitter ändå nerborrade i skinnet på dem. Jag kan bara undra hur det skulle vara utan Frontline. Mera fästing än katt, kanske.
För ett par år sen bestämde jag mig för att skippa pincetter och specialdesignade fästingborttagare. Fästingarna plockas väck med fingrarna.

Varför?

Jo - om man är någonstans och upptäcker fästingar på sig själv, på någon annan, på katt eller hund ska kräket, fästingen alltså, inte komma undan med att det saknas borttagningsverktyg.

I början var det en smula äckligt men nu går det som attan. Katterna bråkar inte emot. Inte ens den grinige Monsterkatten.

Åh, vad jag tycker fästingar är en onödig plåga.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja nått ska man ju hitta på...de är äckliga de djuren om de ens går i den gruppen (djur)...peppar peppar säger jag...men har hittills bara plockat två från mig och några få på katterna .Fast den riktiga skogssäsongen har inte startat helt och hållet för min del...Kanske jag skulle gå till djuraffären och få sånt medel...Inte är jag pälsigare än andra vad jag vet men någon sorts svaghet har kräken för mig...Tänker på förra hösten då jag nöp 13 stycken på en och samma dag som satt sig till ro...vidrigt!

Kramen från Malin och krya på Dig!

Lilla B sa...

malin: De är förfärande otrevliga. Och släpar runt på horribla sjukdomar gör de också, fästingarna.
Om man äter hyggligt mycket vitlök blir man mindre intressant även för fästingar. MyggA, medlet kan du köpa på Apoteket och använda på dig själv. Det håller också undan dem. Bra att ha när mna ska ut och plocka bär eller svamp.
Tack för krya-på-dighälsning! Den kommer väl til pass - här är det rätt eländigt.

Anonym sa...

...vitlöken hjälper inte...Mygga funka hyfsat!
Vi är en vitlöksätande familj och jag "överdoserar" den gladeligen...verkar som om fästningarna gilla den kryddningen ihop med nått annat...maken går på i stort sett samma ställen och han har aldrig en endaste...
Tråkigt att du fortfarande är risig...kanske du ska kolla upp dig en gång till...

Kramen från Malin igen

(Dottern har släppt datorn ifrån sig så nu har jag lite skrivklåda)

Lilla B sa...

malin: Synd att inte vitlöken fungerar!
Om det inte bättrar sig under veckan så tar jag förnyad kontakt med doktorn.

Anonym sa...

Håller med om att fingrarna är bra fästingplockarverktyg, men fästingarna får äta till sig lite först annars är det risk att man råkar knipsa av huvudet med nageln och får en infektion. Särskilt besvärligt är det att få bort små rackare på människor. Vi är ju lena i hullet, så de kan äta sig djupare in än på katter och hundar.
Till små fästingar har jag hittat en suverän liten grej som jag kallar "lilla fästingstryparen".
Den har använts flitigt på både folk och fä i sommar, trots Frontline.
Den heter TRIX och säljs på Apotek. Kanske också på nätet under adressen www.tickremover.com.

Lilla B sa...

GJ: Den ska jag kolla! Tack för tips.
Nog är det osedvanligt mycket fästingar i markerna iår?