tisdag, maj 06, 2008

Blå salvia

När våren kom visade det sig att min blå salvia inte klarat vintern. Torr och tvärdöd stod den där till ingens glädje.

Åsa erbjöd sig att skicka några småplantor från sitt överskott. Tack snälla du!
Idag låg ett kuvert med salviaplantor i min rostfria brevlåda. De har ikväll fått var sin kruka och står nu i växthuset under fiberduk.

Här ska allt fjäskas så nykomlingarna känner sig riktigt välkomna.

6 kommentarer:

Hasse Wester sa...

Godmorgon. Jag tog fröer av min blåsalvia i höstas och har sått massor av plator som växer fint nu. Snart ska de ut i det fria.

Lilla B sa...

slottsträdgårdsmästaren: Det borde jag också gjort men så löste sig bekymret med den heldöda salvian så galant genom Åsa. Tur hade jag!
Jag släpper inte lös några växter än - vi brukar ha sista frostnatten den 9 juni.

Anonym sa...

Har några för året nysådda plantor av Blå salvia...men mina har nästan aldrig klarat av vintern så jag sår nya varje år...Mina plantor ser lite gängliga ut men ska ut i landet snarast...
Har planterat mina små förvildade vitlöksplantor på led i landet nu och faktiskt tänkt på din kamp medans jag grävde...insåg att det kan vara svårt ibland och ömmade för dig då jag grävde...ser ut som de trivs på sin nya plats i full förmiddagssol...Flyttade även min kronärskockor som övervintrat för 3:e året i rad nu...den största ser aningens hänging ut men den repar sig nog...om du visste sicka rätter dessa har då de vuxit till sig...
Grattis till dina vitlökar och de verkar ha förmågan att göra en glad!

Kram från malin

Anonym sa...

...rötter...inte rätter

DS

Lilla B sa...

malin: Kronärtskocka har jag aldrig provat på. Att odla alltså. Det finns mycket spännande man skulle vilja prova på men ibland säger orken tack o ajö.

FO - 2 sa...

Stell godt med dem ja. :)
Du er heldig.