lördag, november 18, 2006

Vilda djur

Tre rådjur skuttade precis bort från trädgården och in i skogen. Älgen kommer lite då och då på ovälkommet besök.

På gränsen mot Värmland bor goda vännen som kör genom storskogen hem till stugan. Frågar sin man om "de möjligen har gorillor i skogen?" Nä - sådana har de förstås inte.
"Ok , då var det en björn som gick över vägen".

Vargen skulle jag gärna vilja möta i skogen men björnen avstår jag från. Lätt.

13 kommentarer:

l*eva sa...

lilla b: Men sitter man i en bil...och inte krockar med en björn, vill säga...jo jag skulle vilja se en...MED ordentligt upprullade bilrutor.

Lilla B sa...

eva: Möte om man sitter i bilen är ok. Men möte ute i fria naturen, nej tack.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Satt jag i bilen skulle jag inte säga nej till att se björn, men vore jag i skogen till fots... Har många gånger kört vägar där man ska kunna se björn men inte har jag haft nån tur inte!

JULIEK sa...

Det er så trevligt med det vilda livet rundt en, jag blir veldig glad når jag ser slike djur : )

Lilla B sa...

karin: jag skulle inte ha något emot att se björnen från bilen - men gärna rätt långt härifrån. Tanken på att ha björn i hasorna när jag plockar lingon är inte tilltalande. Det räcker med närmöte med älg i skogen..

Lilla B sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lilla B sa...

julie: det skulle vara förfärligt om vi inte hade djur och fåglar runt omkring oss. Men jag vill inte ha riktigt ala precis i närheten

Lena sa...

I min "safaripark" lär vi ibland ha besök av varg. Det närmaste jag kommit är spår. Hundarna reagerade annorlunda , så varg var det säkert. Allt detta är många år sedan nu. Lo-djur finns , men de är så skygga så dem har jag aldig sett.
Björn... ja, det skulle vara på väldigt l å n g t avstånd då.

PS. Sol i dag också!

Lilla B sa...

panter: Varg finns det en hel del här i trakterna . I "min" skog - den som börjar i vår trädgård har det setts vargspår. Jag har gått ut och letat och spanat. Utan resultat. Vargen har nog uppmärksammat mig långt innan jag sett den. Har bara lånehund då och då så jag får ingen hjälp av hans reaktioner. Katterna tvärvänder ibland och vill absolut inte ge sig ut. De sitter blickstilla och stirrar in åt skogen, vänder och går in. Jag tror de märkt något olustigt för dem. Möjligen lo. Räven är inte heller så populär men de jagar bort räven som väsnas rätt duktigt uner tiden.

Anonym sa...

Jag skulle oxå vilja se en varg det är ett vackert djur. Björn oxå för alldel fast på långt håll då och sittandes i bilen.Köpte lite lax ost bröd i Färna lagom stor julmarknad många hantverkare joo jag köpte en fönsterhake mycket praktisk kan öppna fönstret mycket mera.

Lilla B sa...

Du "anonyma" AL: Jäkla tur att du hittade en fönsterhake, vill jag säga. Då kan du glänta på fönstret lite. Iallafall såpass att du kan skicka ut lite godsaker åt vargen.... Eller en misslyckad julkaka eller så.

Anonym sa...

Jag slänger ut godsaker varje dag mina skator stormtrivs tjocka o präktiga är de också. Använt fönsterhaken mycket praktisk grej, det fanns mycket bra saker förr i tiden som nu kommer tillbaka/Agnetha...

Lilla B sa...

anonyma AL: Här är inte så många skator ( förutom den som skriver, möjligen). Katterna och skatorna bråkar med varandra. Skatorna retas.