onsdag, november 01, 2006

Klarade de sig?

Stormen dånade fram i natt. Det knakade i fönsterbågarna.

Spanar ut genom fönstrena. Det ser ut som om alla träd klarat sig. Den jättestora lärken, även de höga björkarna och granarna. Rönnarna och så sälg och asp. Jo - de trotsade stormbyarna allesamman. Skönt.

Björkar har blåst ner förr på gården. Stora, höga som faller med ett brak. De går av på mitten ungefär. Alla som sett björkrötter förstår att så måste det bli. Rötterna är långa, många och sega. De ger inte upp och släpper taget. En stor krona, kanske lite ankommet innanmäte och krasch så går trädet av på mitten.

Jag har spänt tvättlinan mellan två jättebjörkar i skogsbrynet. Tror att jag tar in den för vintern nu...

4 kommentarer:

Lena sa...

Här viner det bra, många gröna blad kvar på lindarna i allén medan lönnarna nästan är bara. Tvättlinan mellan äppelträden hade något klövvilt, älg?, ner i förrgårnatt. Tyckte väl att det var dags, så jag ska samla ihop resterna.
Här har vi det nog inte hälften så besvärligt som det är norröver.

Lilla B sa...

panter: Och vi har det nog bara som en andeviskning om man jämför med ännu mera norröver...

JULIEK sa...

Vi har ikke hatt noen storm, men snøen som kom så fort var jættetung och knekte en massa træd. Konstig å se overalt at toppene er borte.

Lilla B sa...

julie: snön är tyngre än man föreställer sig. Det bästa är om man kan försöka rädda träd och buskar i trädgården. I skogen går det som det går.